REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



”Dragoste 1. Câine”, de Florin Șerban, din 5 decembrie în cinematografe


     Les Films de Cannes à Bucarest 9 a adus câteva premiere și avanpremiere românești, proiecțiile fiind urmate de discuții ale echipei cu publicul, moderate de Andrei Tănăsescu, unul dintre selecționerii acestui program. Pentru mulți realizatori, acest prim contact cu spectatorii a prilejuit un feed-back necesar pentru promovarea filmului după premieră.
     Dragoste 1. Câine, film scris și regizat de Florin Șerban, cu Cosmina Stratan și Valeriu Andriuță în rolurile principale, este prima parte dintr-o trilogie a iubirii. Povestea dintre un bărbat (Valeriu Andriuță) care trăiește singur pe munte, împreună cu un câine (care nu dă titlul filmului) și un măgar, și o tânără femeie de la oraș (Cosmina Stratan), rătăcită prin pădure, are ceva aspru, primitiv, visceral. Dorința puternică este, la început, stăpânită, dar tensiunea dintre cei doi e aproape materială. Femeia e cea care stăpânește jocul erotic și ea dă tonul dezlănțuirii. Despre cei doi eroi aflăm puține informații, doar cât să contureze lumea din care vine fiecare. Dragoste 1. Câine e o poveste atemporală, cu ceva mister și violență, cu vorbe puține și intensitate a jocului actoricesc. Imaginea este semnată de Marcin Koszalka, iar montajul de Florin Șerban. Oana Iancu este producătorul filmului.
     La Festivalul de la Sarajevo din acest an, Florin Șerban a primit Premiul CICAE și Premiul CineEuropa pentru acest film.
     Producția Fantascope Films, Harine Films, East Company este distribuit de Earlybird și intră în cinematografe din 5 decembrie.
Imagine: Valeriu Ciubotaru
Montaj: Radu Georgescu


Galerie Foto

Cuvinte cheie: cosmina stratan, dragoste 1. caine film, fantascope films, florin serban premiat la sarajevo, les films de cannes a bucarest 2018, oana iancu, valeriu andriuta

Opinii: