REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmDracula Film Festival: premiere, invitați speciali și masterclass


     Cea de-a treia ediție a Dracula Film Festival are loc între 7 și 11 octombrie la Brașov și anunță filme în premieră națională, o restrospectivă Wes Craven, un masterclass cu Simon Boswell și filme fantasy pentru copii.
     În cadrul festivalului sunt proiectate filme horror, SF, thriller sau fantasy, având trei programe competiționale: lungmetraj internațional, scurtmetraj internațional și românesc.
     Bunny the Killer Thing (r Joonas Makkonen, 2015) este o comedie neagră care sfidează limitele bunului simț și ale credibilității. A câștigat premiul pentru Cel mai bun film la Nocturna Madrid International Fantastic Film Festival și va rula în prezența regizorului Joonas Makkonen, în premieră națională, la DFF.
     The Witch (r. Robert Eggers, 2015), un film inspirat de folclorul american despre vrăjitoarele din Salem, este o revizitare radicală și extrem de eficientă, admirată deopotrivă de fanii genului și de criticii de film. Pentru The Witch, Robert Eggers a câștigat premiul de regie la Sundance 2015.
     O altă premieră, în afara competiției, este și The Visit (r. M. Night Shyamalan, 2015), care spune povestea terifiantă a doi frați trimiși la ferma izolată a bunicilor din Pennsylvania. Odată ce copiii descoperă că aceștia sunt implicați în ceva profund tulburător, realizează că șansele de a se întoarce acasă scad dramatic.
     În secțiunea Masters of Horror, sunt programate 3 filme in memoriam Wes Craven: Shocker (SUA, 1989), Oamenii de sub scară/ The People Under the Stairs (SUA, 1991) și Zbor de noapte/ Red Eye (SUA, 2005).
     Simon Boswell, compozitor britanic de muzică de film, nominalizat la premiile BAFTA, este unul dintre invitații speciali ai festivalului. El va susține un masterclass vineri, 9 octombrie, de la ora 19.00, la Cinemateca Patria. Apoi, de la ora 20.00, va avea loc vizionarea filmului Santa Sangre, regizat de Alejandro Jodorowski, pentru care Boswell a compus muzica, urmată de o sesiune de Q&A.
     În cadrul secțiunii Copiii Fantastici, vor rula sâmbătă și duminică filmele de animație Cei șase supereroi/ Big Hero 6 (SUA, 2014) și Cenușăreasa/ Cinderella (SUA, 2015), ambele producții ale studiourilor Walt Disney.
     Festivalul se va deschide cu avanpremieră națională a animației lui Genndy Tartakovsky, Hotel Transylvania 2 (SUA, 2015). Duminică, pe 10 octombrie, va avea loc o altă vizionare, de această dată în prezența celor care au realizat dublajul în limba română: actorii Claudiu Bleonț, Gabriel Spahiu, Anca Sigartău, Tamara Roman, Gabriel Costin, Cristi Neacșu, precum și scriitorul și jurnalistul Marius Chivu.
     Detalii: Draculafilm.ro
 
Spot-ul oficial DFF 2015, realizat de Florina Dumitrache
 

Cuvinte cheie: claudiu bleonț, dracula film festival brașov 2015, florina dumitrache, gabriel spahiu, hotel transilvania 2 film

Opinii: