REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Scurtmetrajele românești din competiția Dracula Film Festival


     Cinci scurtmetraje românești vor rula în competiția pentru trofeul Vlădutz, acordat de Dracula Film Festival, care va avea loc în perioada 7 – 11 octombrie, la Brașov.

     „Începem să avem comedii negre, cu umor, filme făcute de o generație foarte tânără, unii încă studenți, regizori care dau dovadă de o maturitate admirabilă în ceea ce privește abordarea scenariului și lucrul cu actorii. Sunt filme diverse, dar le unește dorința de a explora zone pe care cinematograful românesc nu le frecventează: thrillerul psihologic -  În ataș  (R. Mircea Bobîna) – , spațiul cosmic – Omulan! (R. Matei Branea) -, viața de student cu toate incidentele și substanțele aferente - Închirirez mansardă, rog seriozitate (R. Sorin Tănase) -, o revizitare artistică a unui trecut crâncen - Black Friday (R. Roxana Stroe) -  și un sfârșit abrupt și poetic al copilăriei - Vacanță la țară (R. Andrei Tănase)”, declară Cristi Mărculescu, selecționerul festivalului.
     Echipa AaRC a fost prezentă la filmarea Închiriez mansardă, rog seriozitate și a realizat un making-of.
     De asemenea, tot aici va avea loc și proiecția primului film românesc 3D, Dopul scuză mijloacele (r. Mihai Ionescu, 30 min), o comedie neagră despre un nefericit care rămâne blocat într-o gaură de canal, ceea ce le oferă concetățenilor ocazia de a a-și reevalua viața și prioritățile. Între Kafka și Caragiale, fabula SF a lui Mihai Ionescu este unul dintre cele mai interesante scurtmetraje autohtone. Vizionarea va fi urmată de o sesiune Q&A cu regizorul filmului, Mihai Ionescu, și Eugen Kelemen, post-production manager.
     Dracula Film Festival aduce publicului filme horror, SF, supranaturale, thriller sau fantasy și are 3 secțiuni competiționale: lungmetraj și scurtmetraj internațional, dar și scurtmetraj românesc (DFF este singurul festival din România de acest gen care are o competiție de scurtmetraj).
       Detalii: Draculafilm.ro // Facebook



Galerie Foto

Cuvinte cheie: cristi mărculescu, dopul scuză mijloacele film, dracula film festival 2015, în ataș film, scurtmetraje românești, vacanță la țară film

Opinii: