REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmDocumentarul „Pe aceștia îi plângem”, la SFR 2017


     Serile Filmului Românesc aduc în atenție un eveniment dedicat memoriei evreilor, care comemorează 75 de ani de la pogromul de la Iași.
     Joi, 11 mai, la Muzeul Unirii din Iași, va fi proiectat documentarul Pe aceștia îi plângem, realizat de Oana Lazăr. Evenimentul va începe la ora 18.00 și intrarea este gratuită. Proiecția este posibilă cu sprijinul TVR Iași și este recomandat de Federația Comunităților Evreiești din România și Ministerul Afacerilor Externe. La finalul vizionării, Oana Lazăr va sta de vorbă cu publicul, la o sesiune de întrebări și răspunsuri.
     În cadrul serii va fi prezentată și o secvență din Călătoria lui Gruber, in memoriam  Radu Gabrea.  Regizorul a fost prezent anul trecut la festival, când ieșenii s-au putut întâlni cu el și au vizionat filmul Evrei de vânzare. La finalul vizionării, publicul se va întâlni cu actorul Costel Cașcaval, care va participa la o sesiune de întrebări și răspunsuri.
     De asemenea, în cadrul evenimentului, va fi posibilă realizarea unei expoziții digitale, oferite de Ministerul Afacerilor Externe, care tratează problema pogromului de la Iași.
     Detalii: www.festivalsfr.ro
(10.05.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: documentar tvr, festival serile filmului romanesc iasi, oana lazar, pe acestia ii plangem film, pogromul de la iasi, radu gabrea, sfr 2017

Opinii: