REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmDocuart Fest 2015: filme românești, expoziții și radio documentare


     București Docuart Fest își va întâmpina spectatorii cu un nou concept în cadrul celei de-a IV-a ediții de festival de film documentar românesc, între 30 septembrie și 4 octombrie.

     Docuart adoptă o nouă identitate, care anunță selecția filmelor din programul acestui an. „Freș de documentar românesc” este sloganul care semnează afișul Docuart Fest, reprezentând lista celor 26 de documentare realizate în 2014-2015, incluse în cele trei secțiuni competiționale (principală, studențească și documentar TV). Pe lângă proiecții, festivalul oferă și o serie de masterclass-uri deschise publicului.
     Conceptul „freș” nu se referă doar la producțiile cinematografice din ultimii doi ani, ci și la celelalte elemente noi din programul festivalului. Așadar, pentru prima oară va avea loc o expoziție (de Raluca și Matei Arnăutu) la Cinemateca Eforie, și un colț va fi amenajat pentru radio documentarele marca StoryMania, care pot fi ascultate gratuit.
     Expoziția ,,Noise and Silence” va prezenta instalații care fac trimitere directă la mediul cinematografic și radiofonic. Raluca sondează limitele zgomotului în cadrul unor instalații mute, alături de alte câteva semnate de Matei. Acesta este și creatorul afișului BDF 2015. De asemenea, o altă noutate este cel de-al doilea spațiu de proiecții, Cinema Muzeul Țăranului.
     București Docuart Fest este singurul festival de film dedicat exclusiv documentarului românesc, având mai multe activități derivate pe parcursul anului, prin care încurajează consumul acestui gen cinematografic.
     Intrarea la festival este liberă.
     Ediția din acest an este realizată de asociația Docuart cu sprijinul UCIN (Uniunea Cineaștilor din România), partener principal Muzeul Național al Țăranului Român.     
     Detalii: Docuart.roGalerie Foto

Cuvinte cheie: docuart fest 2015, documentare românești, expoziție noise and silence, matei arnăutu, raluca arnăutu, ucin

Opinii: