REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmDezbatere Cinepolitica pe tema terorismului și migrației în Europa


     Două dintre cele mai arzătoare subiecte ale momentului, terorismul și migrația în Europa, vor fi dezbătute în cadrul singurului festival de film politic din România, Festivalului Internațional de Film Cinepolitica (13 – 17 aprilie).
     Sâmbătă, 16 aprilie, după proiecția filmului Made in France: În interiorul celulei/ Made in France: Inside the Cell (regia Nicolas Boukhrief) va avea loc o dezbatere interactivă pe tema terorismului și migrației în Europa. Vor participa: jurnalistul Liviu Mihaiu, Dumitru Borțun, doctor în filosofie şi conferenţiar la Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice a Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti (SNSPA) și istoricul Adrian Niculescu.
     O proiecție specială își face loc în programul Cinepolitica duminică, 17 aprilie, de la ora 16.00: Supraviețuire sau serviciu public? Mikó Imre și Securitatea (regia Domokos János, Ungaria/România, 2015). În 1944, Mikó Imre a fost dus în lagărul sovietic ca prizonier de război, iar acolo a devenit activist antifascist. A fost reabilitat politic şi social abia în 1970, când a devenit redactor al Editurii Kriterion, fiind considerat o personalitate de seamă a comunităţii maghiare din Transilvania. De ce a început să fie informator? Este posibil ca, în spatele colaborării sale să se fi aflat nu doar strategia proprie de viaţă, ci şi intenţia de a exercita o influenţă din punct de vedere politic?
     Gala de închidere a Festivalului Internațional de Film Cinepolitica va avea loc duminică seara, începând cu ora 20.30, când vor fi anunțați câștigătorii competiției.
     Detalii: Program Cinepolitica


Galerie Foto

Cuvinte cheie: adrian niculescu, dezbatere cinepolitica 2016, dumitru bortun, festival de film politic, liviu mihaiu

Opinii: