REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Concerte, expoziții și dezbateri la Timishort 2016


     Cea de-a 8-a ediție a Festivalului Internațional de Film Timishort (6-9 octombrie 2016) aduce, pe lângă tradiționalele secțiuni de competiție și de proiecții de scurtmetraje din afara competiției, și o serie de evenimente conexe care își propun să dinamizeze peisajul cultural al Timișoarei și să contribuie totodată la promovarea unor artiști locali.
     Trupa JazzyBIT va marca deschiderea noii ediții a Timishort IFF în seara de 6 octombrie, la Club Ambasada, de la ora 22:00. Formată în 2012, la Timișoara, din JazzyBIT fac parte Teodor Pop (pian, claviaturi), Mihai Moldoveanu (bas) și Szabó Csongor-Zsolt (tobe), ce oferă o combinație energică de jazz și rock, presărată cu blues, latin și funk.
     Seara de 8 octombrie este rezervată unui eveniment special, programat în mod tradițional după proiecția competiției de film experimental Videorama. De la ora 22:00 va fi proiectat la Sala 2 a Teatrului Național din Timișoara filmul mut The Mask of Zorro (1920), iar trupa poloneză SpaceStar Lovers va concerta live, realizând o ambianță sonoră inedită, care va livra publicului un amestec de vechi și nou provocator.
     De asemenea, în 7 octombrie, la Sala Studio de la Casa Artelor, de la ora 11:30, publicul cinefil și nu numai este invitat să participe la dezbaterea „Cum modelează cinemaul societatea?” („How does cinema shape society?”), moderată de André Lameiras și Radu Sticlea. Cum pot filmele să influențeze modul în care gândim? Ne influențează ele la nivel individual? Dar din punct de vedere al societății, ca un întreg?
     Casa Artelor va fi și gazda expoziției foto „Oculus”, realizată de Daniela Schinderman. Lucrările reprezintă o formă deformată a corpului uman în viziunea societății din ziua de azi.
     Detalii: Timishort.ro
(27.09.2016)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: cine-concert, festival de scurtmetraj, timishort 2016, timisoara

Opinii: