REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmComunicări științifice despre Marele Război


     Volumul „Pădurea spânzuraților – Oglindă a Marelui Război”, îngrijit de Adrian Silvan Ionescu și Marian Țuțui, este alcătuit din lucrările prezentate în 2015 la sesiunea de comunicări științifice organizată de Institutul de Istoria Artei al Academiei Române, în parteneriat cu Uniunea Cineaştilor din România şi Arhiva Naţională de Filme.
     Evenimentul a marcat împlinirea a 50 de ani de la premiera filmului Pădurea spânzuraţilor al lui Liviu Ciulei, prima producție românească premiată la Festivalul de la Cannes în 1966, şi comemorarea unui secol de la Primul Război Mondial. 
     La prezentarea volumului au participat prof.dr.univ. Manuela Cernat, Adrian Silvan Ionescu, director al Institutului de Istoria Artei al Academiei Române, criticul de film Marian Țuțui și un detaşament al Asociaţiei „6 Dorobanţi”, echipat în uniforme româneşti, austro-ungare şi germane din vremea Războiului cel Mare.
(21.08.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: adrian silvan ionescu, liviu ciulei, marian tutui, padurea spanzuratilor film, padurea spanzuratilor oglinda a marelui razboi

Opinii: