REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film„Amintiri din epoca ecranului de argint”, de Ioan Pavel Azap și Doru Pop

„Amintiri din epoca ecranului de argint”

Ioan Pavel Azap, Doru Pop

  • Editura UCIN 2019
  • 351 pagini
  • Studiu introductiv de Doru Pop
  • Articole semnate de 40 de critici de film

„Amintiri din epoca ecranului de argint”, de Ioan Pavel Azap și Doru Pop


     Volumul colectiv „Amintiri din epoca ecranului de argint”, apărut la Editura UCIN, a fost lansat la Cinemateca Eforie, în cadrul întâlnirii Cineclub Film 22.
     Laurențiu Damian, președinte al UCIN, a susținut nevoia unei istorii corecte a filmului românesc de dinainte de 1989, analizarea realizărilor cinematografice în contextul politic al epocii. ”Amintiri din epoca ecranului de argint” unește studiul introductiv ”Mecanismele socialismului de stat și efectele cinemarxismului asupra filmului românesc”, scris de Doru Pop, dar și opiniile mai multor critici de film despre filmele realizate în perioada respectivă.
     Ioan Pavel Azap a vorbit despre realizarea volumului, la care au contribuit criticii de film Dana Duma, redactor șef al revistei Film, Titus Vîjeu, Bujor T. Rîpeanu, Dinu Ioan Nicula, Doinel Tronaru, Elena Dulgheru, Mihai Fulger, prezenți la eveniment, dar și mulți alții.

 
()
Cuvinte cheie: amintiri din epoca ecranului de argint carte, doru pop, editura uniunii cineastilor din romania, ioan pavel azap, laurentiu damian

Opinii: