REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmCinepub propune CELA – Creating Emerging Literary Artists


     Cinepub anunță participarea ca membru-fondator în proiectul european CELA (Creating Emerging Literary Artists), un program de doi ani pentru scriitori și traducători europeni.
     CELA, susținut de Programul Creative Europe al UE, demarează în septembrie 2017 și este un consorțiu care aduce împreună șapte parteneri din șase țări: Booktailors (Portugalia), Cinepub (România), Escuela de Escritores (Madrid/Spania), Huis de Buren și Passa Porta (Belgia), Pisa Book Festival (Italia) și Wintertuin (Olanda).
     Obiectivul CELA este de a selecta 18 scriitori și 24 de traducători în curs de afirmare și de a-i ghida printr-un parcurs intens de workshopuri în diferițe țări și în direcții de specializare diverse, pentru a-i pregăti să se afirme în context european, înarmându-i cu tehnicile profesionale necesare cuceririi redutei profesionale internaționale, de obicei închisă noilor veniți, indiferent de vârstă. Bref CELA este un hub de networking, profesionalizare și lobby pentru autorii și traducătorii care vor să treacă frontierele țării natale, o oportunitate de afirmare pentru noile generații de profesioniști ai scrisului și o șansă pentru aceștia de a fi traduși în șase limbi europene și prezentați în festivaluri internaționale de profiluri diverse, interdisciplinare.
     Între 5 iulie și 15 august 2017 Cinepub organizează selecția națională CELA. Sunt căutați trei prozatori români, publicați local (în volum propriu sau cel puțin un text publicat într-un volum colectiv) și cinci traducători din română într-una din limbile autorilor CELA: spaniolă, italiană, olandeză, portugheză, olandeză – aceștia din urmă trebuie să facă dovada unei bune cunoașteri a limbii respective și a existenței unor texte traduse profesional în limbile respective. Scriitorii aleși vor putea participa, la alegere, la unul dintre cele cinci workshopuri ale proiectului, cu o durată de două săptămâni: Pedagogia scrisului creativ la Madrid – Escuela de Escritores  - pentru acei scriitori care vor să învețe predarea scrierii creative; Despre vizibilitate – la Pisa – în cadrul Pisa Book Fair – pentru cei care vor să afle secretele „vânzării personale” în festivaluri și networking de profil; Transmedia Storytelling – în Olanda, la Wintertuin, pentru cei care vor să experimenteze noi tehnici de scris și noi modele transformaționale ale textelor de ficțiune; Marketing de carte în Portugalia cu BookTailors; Tehnici de adaptare a prozei scurte într-un scenariu de scurt metraj de ficțiune, la Cinepub, în București.
     Candidații români trebuie să trimită dosarele de înscriere pe adresa cela@cinepub.ro, până la data limită 15.08.2017. Mai multe de detalii despre program sau despre documentele pe care trebuie să le trimită participanții puteți găsi pe site-ul Cinepub.ro.
     Detalii: facebook
(04.07.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: cela creating emerging literary artists, cinepub.ro, program scriitori si traducatori europeni

Opinii: