REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



CineMAiubit 2021: Un sfert de secol de festival


     Ediția 25 a festivalului CineMAiubit s-a desfășurat cu public, la Cinemateca Eforie. Despre istoria de un sfert de secol a evenimentului ne-a povestit, în exclusivitate, Doru Nițescu, fost voluntar la prima ediție, actualmente director de festival și președintele Senatului la UNATC ”IL Caragiale”.
     Proiecțiile în sala de cinema au adus entuziasmul studenților, dornici să-și vadă filmele pe un ecran mare. Premiile au recompensat cele mai bune producții și au propus o nouă generație de cineaști.

Criticul de film Călin Boto, recent câștigător al Premiului ”Ion Cantacuzino” pentru publicistică cinematografică la Gala Premiilor UCIN, a fost membru al juriului la această ediție CineMAiubit.

Prof.univ.dr. Radu Igazsag este mentorul multor generații de animatori și fotografi din UNATC. Ca în fiecare an, a coordonat realizarea expoziție de afișe și de fotografii din cadrul festivalului.
 
Carina-Gabriela Dașoveanu a câștigat Premiul ”Lucian Pintilie” pentru cel mai bun film românesc, ceea ce nu a fost chiar o surpriză. Scurtmetrajul ei, Prin oraș circulă scurte povești de dragoste, câștigase deja Premiul III la Cannes – Cinéfondation și, la Festivalul de la Denver, Premiul pentru cel mai bun film studențesc.  
Imagine: Nicolae Cara
Montaj: Radu Georgescu
 
 


Galerie Foto

Cuvinte cheie: calin boto, carina gabriela dasoveanu, doru nitescu, festivalul cinemaiubit 2021, premiile cinemaiubit 2021, radu igazsag

Opinii: