REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmGala Premiilor UCIN 2021


     Ediția din acest an a Premiilor UCIN a fost organizată la Opera Română. S-a marcat astfel aniversarea a 50 de ani de la înființarea premiilor acordate de Uniunea Cineaștilor din România și 100 de ani de la înființarea Operei Române. Au fost acordate numeroase premii, fiind recompensate creațiile cinematografice din 2019 și 2020.

     Trofeul UCIN a fost câștigat de Malmkrog, regizat de Cristi Puiu. Filmul a primit și premiile pentru Cea mai bună imagine (Tudor Panduru), Cele mai bune decoruri (Cristina Barbu), Cele mai bune costume (Oana Păunescu), Cel mai bun actor în rol secundar (Istvan Teglas). Anca Puiu, producătorul filmului pentru Mandragora, a mulțumit tuturor celor care au sprijinit acest proiect dificil de realizat.

     Letiția Ștefănescu, premiată pentru Cel mai bun montaj pentru pelicula 5 minute, a apreciat colaborarea cu regizorul Dan Chișu.

     Pelicula de debut în regia de lungmetraj a lui Dorian Boguță, Urma, a câștigat Premiul ”Adrin Enescu” pentru Cea mai bună muzică orginală. Compozitorii Marius Leftărache, Cristina Chiosea și Matei Stratan au contribuit la crearea atmosferei filmului.

     Dorel Vișan, Margareta Pâslaru și Dana Duma au fost recompensați de Uniunea Cineaștilor cu Premiul Academic, pentru realizările extraordinare din carieră.

     Criticul de film Călin Boto a primit Premiul ”Ion Cantacuzino” pentru publicistică cinematografică din partea Asociației criticilor și filmologilor din UCIN. Recunoașterea din partea breslei i-a adus o confirmare a drumului dificil pe care îl parcurge acum un critic de film.  
Imagine: Nicolae Cara
Montaj: Radu Georgescu


Galerie Foto

Cuvinte cheie: gala premiilor ucin 2021, laurentiu damian, malmkrog film, premiile ucin 2021

Opinii: