REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



CineMAiubit 2017


     „Festivalul deja s-a împământenit și este o tradiție a UNATC-ului legată de luna decembrie. Practic este momentul în care filmele facultății de film ajung pe ecranele din fața publicului studențesc și a oricui din afara UNATC-ului care vrea să vină și să le vadă,” ne-a spus Doru Nițescu, profesor de regie la Facultatea de Film și directorul Festivalului Internațional de Film Studențesc CineMaiubit.
     CineMAiubit a debutat în urmă cu două decenii, inițiat de regizoarea Elisabeta Bostan, ca o competiție dedicată filmelor studențești produse în cadrul Facultății de Film a Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București. Ajuns la cea de-a 21-a ediție, CineMAiubit a crescut constant. Programele competiționale reflectă o selecție diversă de producții de la școli de film din întreaga lume, iar evenimentele conexe le oferă studenților posibilitatea de a participa la ateliere de scenaristică (Midpoint Intensive cu profesorul Csaba Bollok), de animație în cadrul CINETic (anul acesta, atelierul a fost susținut de Valeriu Căliman) și de actorie.
     Festivalul, care a avut loc între 5 și 9 decembrie 2017 la UNATC, are trei programe competiționale (ficțiune, documentar, experimental și animație), precum și câteva proiecții speciale – printre noutățile de anul acesta a fost calupul de scurtmetraje făcute de adolescenți prezentat în colaborare cu Festivalul Super. O altă surpriză a acestei ediții a fost revista festivalului, Film Menu x CineMAiubit, editată de studenți ai facultății de film: Călin Boto, Bogdan Balla, Andreea Chiper, Teona Galgoțiu Vlad Belcin, Georgiana Huțanu, Nicolae Jipescu, Codrin Vasile și Maria Horărău-Hostiuc.
     CineMAiubit s-a încheiat pe 9 decembrie, când juriile celor trei competiții au desemnat filmele câștigătoare.
     Detalii: festival-cinemaiubit.ro // Festivalul CineMAiubit
 
Imagine: Valeriu Ciubotaru
Montaj: Radu Georgescu
 


Galerie Foto


Galerie Video:

Cuvinte cheie: cinemaiubit 2017, cinemaiubit festival, festival de film studentesc bucuresti, unatc il caragiale, universitatea nationala de arta teatrala si cinematografica bucuresti

Opinii: