REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmCinEd – Societatea Culturală NexT începe sesiunile de formare


     CinEd, programul european de educație cinematografică pentru tineri, a ajuns la cel de-al treilea an de activitate și va organiza în luna ianuarie o serie de formări destinate facilitatorilor educaționali din țară.
     În primii 2 ani de activitate, peste 500 de profesori și bibliotecari publici, din 12 orașe, au participat la sesiunile de formări gratuite organizate de Societatea Culturală NexT (pentru nivelul gimnazial și liceal).
     Prima sesiune de formare din 2018 va avea loc în București, sâmbătă 20 ianuarie, în intervalul 10:00 - 17.00, la Institutul Cervantes, Sala de proiecție (Bd. Regina Elisabeta, nr.38). Sesiunea va fi coordonată de criticul de film Gabriela Filipi și este dedicată profesorilor de gimnaziu care doresc să organizeze pentru elevi activități de educație cinematografică în cadrul programului CinEd. Participarea este gratuită.
     Formarea din 20 ianuarie va cuprinde proiecția integrală a filmului Spiritul stupului / El espiritu de la colmena (1971, Spania, regia Víctor Erice) din catalogul CinEd, care va fi punctul de plecare pentru o serie de discuții aplicate și exerciții practice, integrând materialele pedagogice puse la dispoziție de platformă. Toți cei prezenți la formare vor primi o diplomă de participare. Facilitatorii educaționali care se vor înscrie în program și vor organiza 3 proiecții pentru elevi în acest an școlar vor primi o diplomă de participare la programul european. Profesorii se pot înscrie printr-un simplu e-mail la adresa cined@nextproject.ro până pe 18 ianuarie 2018.
     Următoarele formări organizate de Societatea Culturală NexT pentru profesorii si bibliotecarii publici ce desfășoară activități cu elevii de  giminaziu și liceu vor avea loc la Brașov pe 27 ianuarie și Alexandria pe 3 februarie.
     Detalii: CinEd
(16.01.2018)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: cined romania, program de educatie cinematografica, societatea culturala next, spiritul stupului film

Opinii: