REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmCâștigătorii Festivalului Kinofest, ediția 2015


     Ediția a 9-a Kinofest s-a încheiat după trei zile de festival în care au rulat peste 220 de filme, care au adunat aproximativ 150 de spectatori în sălile de cinema și 10.000 de vizualizări pentru competițiile online.

     Cel mai bun scurtmetraj de ficțiune a fost Cloudy Children (2014, Iran, r. Reza Fahimi). Din juriul acestei secțiuni au făcut parte Mihai Fulger, critic de film, Iulia Verdeș, actriță, și Alexandra Păun, scenrist și producător independent de film.
     Premiul cel mare pentru animație a fost acordat scurtmetrajului polonez Hipopotamy (2014, Polonia, r. Piotr Dumala), a cărui muzică a fost compusă de Alexandru Bălănescu. Membrii juriului au fost Piotr Kardas, directorul festivalului de animație O!PLA (Polonia), Bogdan Lazăr, animator, Radu Tinc, art director, și Andrei Cotruț, desenator de benzi desenate.
     Filmele prezentate în competițiile ONLINE au fost premiate în urma voturilor publicului, care a putut să-și exprime preferința în perioada 1 și 27 septembrie. Așadar, cel mai bun film din secțiunea Online Ficțiune a fost El despido (Spania, r. Juan Manuel Aragón).
     Din programul Online Animație, a fost ales filmul Menagerie (Canada/Costa Rica, Julian Gallese). Premiul pentru cel mai bun film din competiția Online Micromovie a mers la Hunting (Taiwan, r. Chun-Hao).
     Festivalul Internațional de Film Digital Kinofest este organizat de Asociația Kinofest, fără nici un sprijin din partea unei instituții de stat din România sau altă finanțare guvernamentală.
     Detalii: Youtube // Kinofest.com
 Galerie Foto

Cuvinte cheie: câștigători kinofest 2015, competiția online kinofest 2015, iulia verdes, kinofest 2015, mihai fulger

Opinii: