REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Caravana filmului românesc va ajunge şi anul acesta la Zilele Municipiului Brăila


     "Caravana filmului românesc – Cartea și filmul" va reveni și anul acesta la Zilele Municipiului Brăila cu o nouă serie de filme românești. La fel ca și în anii anteriori, spectatorii sunt invitaţi să vizioneze proiecţiile în Parcul Monument, în serile de 13, 15 și 16 august, cu începere de la ora 21.00. 
     Programul este unul variat și se adresează publicului de toate vârstele și, ca în fiecare an, selecția filmelor are în vedere prezentarea unor pelicule care au legătura cu meleagurile brăilene.
     Joi, 12 august, de la ora 21.00, spectatorii îi pot revedea pe Carmen Galin, Draga Olteanu-Matei, Gheorghe Dinică, Elena Albu, Dan Nuțu în Ilustrate cu flori de câmp, regia Andrei Blaier.
     Filmul spune povestea Laurei (Carmen Galin), care ajunge într-un orășel de pe malul Dunării pentru a scăpa de o sarcină nedorită.
     „Caravana filmului românesc” continuă sâmbătă, 15 august, cu Secretul lui Bachus (regia Geo Saizescu), spectatorii având posibilitatea de a se reîntâlni cu actorul care a iubit atât de mult Brăila încât și-a adăugat locul nașterii la nume: regretatul Ștefan Mihăilescu-Brăila.
     În ultima seară a „Caravanei filmului românesc” la Brăila, micuții spectatori sunt invitati să se bucure, alături de părinți și bunici, de aventurile și cântecele din filmul Veronica (regia Elisabeta Bostan). Alături de Lulu Mihăescu (Veronica), Margareta Pâslaru sau Dem Rădulescu, spectatorii o vor vedea pe brăileanca Vasilica Tastaman, în rolul Vulpii.
     Scopul "Caravanei filmului românesc – Cartea și filmul / Capodopere ale cinematografiei naţionale", proiect aflat la a opta ediție, este acela de a promova filmul românesc, aducând un omagiu cinematografiei naţionale şi cineaştilor români, fiind singura caravana care promovează exclusiv filmul românesc din toate timpurile.
     "Caravana filmului românesc” aduce filmul românesc în atenția spectatorilor, promovându-l într-o manieră accesibilă. Filme de patrimoniu şi succese ale ultimilor ani, toate sunt prezentate publicului din toate oraşele ţării, mari şi mici, în spaţii diverse. Aceste evenimente, rememorând marile momente ale trecutului şi prezentului filmului românesc, contribuie la formarea unei culturi cinematografice a publicului şi stimulează sentimentul de mândrie locală, prin punerea în valoare a geografiei culturale a oraşelor.
Detalii: CineCultura
(11.08.2020)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: andrei blaier, asociatia cinecultura, zilele municipiului brăila

Opinii: