REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Caravana Docuart ajunge la Brașov pe 3 și 4 martie 2017


     Caravana Docuart va proiecta peste 10 documentare premiate în zilele de 3 și 4 martie la Cinemateca Patria din Brașov și va organiza sesiuni de întrebări și răspunsuri cu realizatorii din spatele camerei.
     Vineri, 3 martie, programul Caravanei debutează de la 17:30 cu documentarul Proiectionistul (regia Norbert Fodor) și continuă cu 3 filme studențești: 10:34 to Belgrade (regia Ioana Grigore), Capoeira, dansul libertătii (regia Rista Enxhi) și Stories in Tea Cups (regia Mirona Radu). De la 19:15 va fi proiectat Doar o răsuflare (regia Monica Lăzurean-Gorgan), un tablou al relațiilor de familie. În încheiere, alături de regizorul Cornel Mihalache, spectatorii vor viziona lungmetrajul  Un film mai puțin vesel, mai mult trist, poetic și sfătos.
     Capoeira, dansul libertății și Stories in Tea Cups vor fi urmate de discuții cu realizatoarele.
     Sâmbătă, proiecțiile încep de la 16:30 cu Perfection is Forever, o co-producție cu Marea Britanie, în regia Marei Trifu. Apoi, programul continuă cu un fragment de viață din sânul minorității rrome în Angela (regia Botond Pusok) și câștigătorul premiului pentru cea mai bună imagine la București Docuart Fest 2016 – Ultimul căldărar (regia Cosmin Bumbuț & Elena Stancu). De la 19:00 e programată o călătorie antropologică în muzica românească de astăzi prin  100 de movile cu regizorul Max Ciorbă, iar evenimentul se încheie cu câștigătorul marelui trofeu Docuart Fest 2016 – Imagini din vis (regia Sorin Luca). Realizatorii ultimelor două filme vor discuta cu publicul la finalul proiecțiilor.
     Intrarea este liberă. 
     Detalii: docuart.ro
(01.03.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: caravana docuart 2017, caravana docuart brasov, documentare romanesti, filme romanesti brasov

Opinii: