REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film„Câini” și „Inimi cicatrizate”, la Festivalul Internațional de Film de la Varșovia


     În perioada 7-16 octombrie 2016, la Varşovia are loc cea de-a 32-a ediţie a Warsaw Film Festival, manifestare care prezintă în fiecare an publicului polonez producţii cinematografice noi, extrem de variate, grupate în diferitele secţiuni din competiţie sau din afara ei.
    Programul festivalului va include producţii româneşti recente, ICR Varşovia fiind un partener de tradiţie al acestui important eveniment, singurul festival de film de clasa A din Polonia. Cele două titluri româneşti selectate pentru această ediţie sunt Inimi cicatrizate (regia Radu Jude) şi Câini (regia Bogdan Mirică). Condiţia selectării filmelor la „Warsaw Film Festival” este prezentarea lor în premieră absolută în Polonia.
     Institutul Cultural Român de la Varşovia susţine prezenţa la proiecţia filmului Câini a actorului Gheorghe Visu, care a fost recompensat pentru rolul din acest film cu Premiul pentru cel mai bun actor la Festivalul de Film de la Sarajevo 2016. Gheorghe Visu va participa la cele două proiecţii varşoviene ale filmului şi va susţine o discuţie cu publicul, în cadrul căreia va prezenta filmul şi va vorbi despre experienţa sa de actor în filmele româneşti.
     Detalii: wwff.pl
(07.10.2016)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: bogdan mirica, caini film, festivalul de film de la varsovia 2016, inimi cicatrizate film, radu jude

Opinii: