REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmBucurești Docuart Fest a anunțat selecția oficială pentru cea de-a 5-a ediție


     Procesul de selecție pentru festivalul de film documentar românesc, București Docuart Fest 2016, a fost finalizat.
     În cele 3 secțiuni competiționale (principală, studențească și de documentar TV) au fost incluse 25 de titluri, care vor putea fi văzute în perioada 27 septembrie - 2 octombrie, la Cinemateca Eforie și Cinema Muzeul Țăranului Român. Lista filmelor din programul Docuart este publicată pe site-ul oficial.
     „Știam că se fac multe documentare în România și, totuși, am fost surprinsă de numărul foarte mare de înscrieri. Am avut de unde alege și asta se reflectă și în alegerile finale – toate secțiunile au fost bine reprezentate, calitatea a crescut mai ales la secțiunile studențești și la producțiile de televiziune. Dacă în alți ani, cele mai multe documentare înscrise au fost observaționale, până în punctul în care m-am declarat sătulă, anul acesta am văzut multe rockumentare, documentare hibrid, anchetă și esee inclasabile. Avem confirmări și revelații. În tot cazul, cele 6 zile de proiecție ale festivalului vor certifica vitalitatea acestui gen până de curând pe nedrept neglijat pe aici,” spune Anca Grădinariu, critic de film și membru al comisiei de preselecție.   
     Selecția oficială a fost întocmită din peste 70 de documentare înscrise în această  primăvară, fiind realizată de un juriu de preselecție din care au făcut parte criticii de film Mihai Fulger, Anca Grădinariu și Florin Barbu.
     În afara competiției, vor mai avea loc 20 de proiecții, dezbateri, sesiuni de master-class și alte activități ce urmează să fie anunțate.
     București Docuart Fest este organizat de Docuart, fiind co-finanțat de Ministerul Culturii prin programul Accces și de Consiliul Național al Cinematografiei în urma selecției la concursurile de finanțare.
     Intrarea este liberă.
     Detalii: Docuart.ro
(13.09.2016)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: docuart fest 2016, documentare romanesti, festival de film documentar bucuresti

Opinii: