REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film„Arest”, regizat lui Andrei Cohn, are premiera internațională la Karlovy Vary


     Filmul Arest, semnat de Andrei Cohn, va avea premiera internațională în cadrul celei de-a 54-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Karlovy Vary – East of the West Competition (28 iunie- 6 iulie). Festivalul de film din Cehia a avut prima ediție în 1946, în Mariánské Lázně, apoi la Karlovy Vary. Din 1956 este un festival de clasă A.
     „Mă bucur mult să film selectați la Karlovy Vary și sunt emotionat să văd cum va fi primit filmul de publicul local, care a trecut și el prin comunism” a declarat Andrei Cohn.
     Prima proiecție de la Karlovy Vary este programată pe 2 iulie. Până atunci, Arest va putea fi văzut în premieră națională la TIFF Cluj, pe 7 și 8 iunie, în cadrul Zilelor Filmului Românesc, lansarea în cinematografele din România fiind programată pentru toamna acestui an.
     Din distribuția filmului fac parte actori Alexandru Papadopol (Dinu Neagu) și Iulian Postelnicu (Vali), alături de András Hatházi, Liviu Pintilieasa, Sorin Cociș și Marian Alexoaia. Scenariul este semnat de Andrei Cohn și Alexandru Negoescu, imaginea de Andrei Butică iar producătorul filmului este Anca Puiu pentru Mandragora. Pelicula este realizată cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și al Societății Române de Televiziune. Arest este distribuit în România de Iadasarecasa
Detalii: facebook
(29.05.2019)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: alex papadopol, andrei cohn, arest film, iulian postelnicu, mandragora

Opinii: