REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmANONIMUL 2019 – premiere și proiecții speciale


     Cea de-a 16-a ediție a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL, care a început luni, 5 august, propune publicului filme în premieră în România, proiecții speciale, un program special dedicat regizorului Sergei Loznitsa, care va fi recompensat anul acesta cu Trofeul ANONIMUL pentru contribuția sa la frumusețea cinematografiei universale, dezbateri, precum și o serie de concerte și DJ set-uri.
     Prezentat în competiția oficială la Cannes 2019, The Dead Don't Die, cel mai nou film semnat de Jim Jarmusch, a deschis cea de-a 16-a ediție a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL, care are loc în perioada 5 - 11 august, la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării.
     Invitatul special de anul acesta, cunoscutul regizor ucrainean Sergei Loznitsa, va primi Trofeul ANONIMUL pentru contribuția sa la frumusețea cinematografiei universale joi, 8 august și va susține de asemenea un masterclass, sâmbătă, 10 august.
     În cadrul Romanian OFF Section, publicul ANONIMUL va avea ocazia să vadă filme în avanpremieră, precum La Gomera, noul film al lui Corneliu Porumboiu, și Arest, în regia lui Andrei Cohn, recent lansat în competiţia East of the West a Festivalului de la Karlovy Vary și câștigător al Premiului Zilelor Filmului Românesc la TIFF 2019.
     În competiția ANONIMUL, spectatorii vor avea ocazia să vadă, înainte de lansarea în cinema din această toamnă, Monștri., debutul în lungmetraj al regizorului Marius Olteanu, câștigător al Premiul Zilelor Filmului Românesc pentru Debut la TIFF. La proiecție vor participa regizorul filmului, Marius Olteanu, actorul Șerban Pavlu și producătorul Claudiu Mitcu.
     Actori în spatele camerei, secțiunea ANONIMUL care prezintă anual filme regizate de actori cunoscuți, aduce anul acesta în fața publicului două scurtmetraje: Romanian Tradition, debutul regizoral al lui Pavel Bartoș, care va participa la proiecție marți, 6 august, și Salix Caprea, în regia lui Valeriu Andriuță.
     Alte producții autohtone proiectate la Anonimul sunt: Alice T. (regia Radu Muntean), care va rula în prezența actorului Șerban Pavlu, și documentarul Caisă, în prezența regizorului Alexandru Mavrodineanu.
     ANONIMUL Talks propune anul acesta o întâlnire inedită între public și invitații festivalului, regizori, actori și producători, care va avea loc marți, 6 august. Tema evenimentului este Filmul românesc: așteptările publicului vs. așteptările realizatorilor.
     Serile de proiecții sunt completate de concerte live și DJ set-uri susținute de Muse Quartet, Karpov not Kasparov, „Sinicika”- Grupul Vocal al Comunității Rușilor Lipoveni din Mila 23, și Gojira cu Planet H.
     Detalii: www.festival-anonimul.ro
(06.08.2019)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: alice t film, anonimul iff 2019, caisa film, festival de film, la gomera film, romanian off competition

Opinii: