REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmAnimația „Băiatul și bestia” la „Filme pentru liceeni”


     În luna aprilie, „Filme pentru liceeni” propune un titlu japonez: Băiatul și bestia, în regia lui  Mamoru Hosoda, cunoscut pentru seria Digimon. Liceenii vor dezbate după film despre diferențe culturale și vor afla mai multe despre animație.
    Un băiat furios și un samurai stângaci formează cea mai nepotrivită pereche maestru-ucenic. Kyuta părăsește lumea oamenilor (Shibuya) și ajunge pe tărâmul fantastic al bestiilor (Jutengai), unde acesta devine discipolul bestiei Kumatetsu, această întâlnire fiind doar începutul unei aventuri inițiatice.
     Proiectul propune o lecție de cinema ce prezintă etapele care au marcat istoria filmului de animație, tehnici ce stau la baza unora dintre cele mai îndrăgite filme de animație sau regizori ale căror stiluri au devenit emblematice de-a lungul timpului, printre ei numărându-se James Stuart Blackton, Tim Burton sau John Lasseter. Lecția este disponibilă online pe site-ul proiectului.
     În cadrul programului, elevii și profesorii au parcurs deja primele șase lecții de cinema: Scurtă istorie a cinematografului, Genurile Cinematografice, De la documentar la ficțiune, Actorul de film, Cinema la feminin și Planeta cinema, și au dezbătut teme sociale precum planificarea familială, egalitatea de gen sau diferențe culturale.
     Detalii: Filmepentruliceeni.ro // Facebook


Galerie Foto

Cuvinte cheie: educație cinematografică liceeni, filme pentru liceeni, macondo

Opinii: