REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmAndra Guți - Premiul pentru cea mai bună actriță la Locarno, pentru „Alice T.”


     Sâmbătă, 11 august, Andra Guți a primit Premiul pentru cea mai bună actriță la Festivalul de la Locarno, pentru rolul său din  Alice T., în regia lui Radu Muntean. În cel de-al șaselea lungmetraj al regizorului, Andra Guți o interpretează pe Alice Tarpan, o tânără de 16 ani,  cu o adolescență complicată.  Premiul prestigiosului festival a fost acordat, la ediții anterioare, unor actrițe ca Isabelle Huppert, Brie Larson sau Robin Wright.
     „Mă bucur mult pentru Andra. S-a aruncat cu capul înainte în filmul nostru și acum are o primă confirmare că munca și sacrificiul ei se văd pe ecran. Eu, în orice caz, i-am dat de mult premiul ăsta. A fost o plăcere să lucrăm împreună“,  ne spune Radu Muntean. La rândul său, Andra Guți mărturisește că participarea sa la Alice T. „a fost cu siguranță cea mai intensă perioadă a vieții mele“.
     Andra Guți s-a născut la Valladolid, Spania, în 1999, și a absolvit Liceul de Arte „Dinu Lipatti” în 2018. Alice este primul ei rol principal, rol pentru care a participat la un casting cu peste 800 de tinere actriţe. Filmările au avut loc imediat după ce Guți a împlinit 18 ani. 
     Cea de-a 71-a ediție a Festivalului a avut loc intre 1 și 11 august 2018. Înființat în 1946, este unul dintre festivalurile de film cu cea mai veche tradiție, fiind recunoscut ca o platformă de prestigiu pentru filmele de artă. 
     Alice T. va putea fi văzut în cinematografele din România începând cu 9 noiembrie 2018, fiind distribuit de Voodoo Films.
 
(12.08.2018)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: alice t film, andra guti, festivalul de film de la locarno 2018, premiu cea mai buna actrita locarno, radu muntean

Opinii: