REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmAlter-Native 28. – altă locaţie, altă dată, dar aceeaşi calitate


     În pofida pandemiei de coronavirus Festivalul Internaţional de Film de Scurtmetraj Alter-Native nu se anulează, doar se transformă, adaptându-se reglementărilor şi măsurilor impuse de situaţia epidemiologică. 
     Anul acesta festivalul de la Tîrgu-Mureş, aflat la ediţia a 28-a, îşi schimbă locaţia, se mută din Palatul Culturii la Teatrul de Vară, şi va avea loc în perioada 7-11 octombrie, nu la începutul lunii noiembrie, cum ne-au obişnuit deja organizatorii.
     Din cauza pandemiei numărul filmelor înscrise în concurs a scăzut uşor faţă de anii trecuţi, dar şi în aceste condiţii a depăşit pragul de 800. Dintre creaţiile înscrise juriul de preselecţie le va alege pe cele care vor intra în programul de concurs.
     Nu vor lipsi din programul festivalului nici lungmetrajele, concertele, spectacolele sau expoziţiile, membrii juriului mare însă de data aceasta nu se vor afla la faţa locului, vor urmări filmele şi vor delibera online.
     Din cauza restricţiilor intrarea se va face numai pe baza biletelor de o zi, abonamente valabile pentru toate cele 5 zile ale festivalului nu vor fi puse la dispoziţia publicului.
     Mai multe detalii legate de evenimente și achiziţia de bilete vor fi anunțate în săptămânile următoare.
Detalii: Alter-Native
(09.09.2020)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: alter-native 2020 targu mures

Opinii: