REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Alina Șerban – Premiul pentru cea mai bună actriță la Tallinn Black Nights 2019


     Alina Şerban a primit Premiul pentru cea mai bună actriță la Festivalul Internațional de Film Tallinn Black Nights 2019, pentru rolul din lungmetrajul Gipsy Queen, de Hüseyin Tabak, la cea de-a 23-a ediţie a festivalului.
Gipsy Queen va fi difuzat în cinematografele din Austria din 6 decembrie. Filmul are premiera în Viena pe 2 decembrie, la cinematograful Stadtkino Wien, proiecția fiind sold-out.
     Alina Șerban joacă în coproducția Austria-Germania rolul lui Ali, o femeie curajoasă, mamă singură a doi copii, imigrantă, care luptă să le ofere copiilor șansa la o viață mai bună, câștigându-și existența din meciuri de box.
Pe lângă Premiul pentru cea mai bună interpretare feminină, Gipsy Queen a fost laureat și cu Premiul Juriului Ecumenic în cadrul Festivalului Internațional de Film Tallinn Black Nights 2019.
     Pentru rolul său din Gipsy Queen, Alina Șerban a învățat limba germană și a luat lecții de box. Filmul conține o scenă de box care scrie istorie cinematografică - cea mai lungă scenă de box filmată dintr-o singură dublă, fără cut. Regizorul Hüseyin Tabak​​a ales să folosească acest tip de scenă pentru a arăta greutatea atât fizică cât și emoțională prin care trebuie să treacă cineva în ring.
      În prezent Alina Șerban lucrează la producția scurtmetrajului Bilet de iertare, debutul său ca regizoare de film, o producție Mobra Films, Untold Stories și Dinadins. Filmul face parte dintr-un proiect viitor de lungmetraj care spune povestea lui Dincă, sclavul rom care a schimbat cursul istoriei în Țările Române.
(03.12.2019)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: alina serban, bilet de iertare film, black nights film festival tallinn 2019, gipsy queen film

Opinii: