REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmAlexa Visarion, aniversat la Institutul Cultural Român


     Regizorul Alexa Visarion a împlinit 70 de ani și a fost aniversat la ICR,  instituție care a contribuit la apariția volumului de eseuri ”Împotriva uitării”, scos de editura Ideea Europeană, lansat cu acest prilej. Înconjurat de prieteni, Alexa Visarion a mărturisit că tot ce a realizat a fost guvernat de dragoste. Au vorbit despre el Liliana Țuroiu, președinte ICR, criticii de film Marina Roman, Elena Dulgheru și Bujor T.Rîpeanu, profesorul universitar Vasile Morar, academicianul Alexandru Boboc, scriitoarea Aura Christi.
     A fost proiectat documentarul tv „Magia Teatrului şi a Filmului”, realizat de Liliana Chițescu la TVR , film recompensat cu Premiul Special al Uniunii Cineaştilor „Adina Darian”,  în anul 2014.
     Au participat Margareta Pâslaru, criticii de film Magda Mihăilescu, Cristina Corciovescu, Manuela Cernat, Dana Duma, Ioan Dinu Nicula, directorii de fotografie Mircea Bunescu și Sorin Chivulescu, monteuzele Maria Neagu și Silvia Cusursuz. Regizorul Ioan Cărmăzan i-a înmânat Diploma de Excelență UARF. La sfârșitul evenimentului, Alexa Visarion a dat autografe pe volumul ”Împotriva uitării”. 
Imagine: Valeriu Ciubotaru
Montaj: Radu Georgescu


Galerie Foto

Cuvinte cheie: alexa visarion, impotriva uitarii editura ideea europeana, institutul cultural roman

Opinii: