REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film“Acasă, My Home” - Premiul Special al Juriului la Thessaloniki Documentary Festival


     Acasă / Acasă, My Home, documentarul ce urmărește cu empatie povestea unei familii care luptă pentru acceptare și propria definiție a libertății, după 20 de ani petrecuți în Delta Văcărești, a câștigat Premiul Special al Juriului Festivalului Internațional de Film Documentar de la Salonic (Thessaloniki Documentary Festival).
     Cea de-a 22-a ediție a evenimentului a avut loc online în perioada 19 - 28 mai 2020. Acesta este cel de-al treilea premiu din palmaresul filmului de debut al lui Radu Ciorniciuc, după Premiul Special al Juriului pentru Imagine în competiția World Cinema Documentary la Sundance Film Festival și Marele Premiu la DOK.fest Munchen.
     Acasă își continuă traseul festivalier în cadrul competiției Festivalului Internațional de Film de la Cracovia (Krakow Film Festival), care se desfășoară online între 31 mai - 7 iunie. Documentarul este produs de Monica Lăzurean-Gorgan, prin casa de producție Manifest Film, în co-producție cu HBO Europe, Corso Film (Germania), Kino Company (Finlanda).
Detalii: Proiectul Acasă
 
 
(27.05.2020)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: acasa my home film, monica lazurean-gorgan, radu ciorniciuc

Opinii: