REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmA 12-a ediție Making Waves - noul cinema românesc


     Romanian Film Initiative, BAMcinématek și Jacob Burns Film Center anunță filmele incluse în selecția celei de-a 12-a ediție a festivalului Making Waves: New Romanian Cinema, care va avea loc între 30 noiembrie și 7 decembrie 2017, la New York.
     La Jacob Burns Film Center vor rula cele mai bune premiere românești, printre care și cel mai recent film al regizorului Nae Caranfil, extravagantul musical 6,9 pe Scara Richter, două dintre cele mai prezente filme românești în circuitul festivalier internațional – Fixeur (regia Adrian Sitaru) și Ana, mon amour (regia Călin Peter Netzer) –, precum și un număr de debuturi promițătoare. Spectatorii new-yorkezi vor putea vedea și The Gambler, al regizorului Ignas Jonynas, din partea țării invitate a acestei ediții, Lituania.
     Între 4 și 7 decembrie, festivalul are loc la BAMcinématek din New York, cu o serie de filme premiate ale unei tinere generații de regizori talentați, printre care un thriller balcanic în stilul fraților Coen, o comedie socială, o dramă tăcută și un focus Anca Damian, una dintre cele mai interesante regizoare din România, singulară în alegerea ei de a lucra cu un gen rar întâlnit, documentarul de animație, sau prin filmele ei de ficțiune provocatoare intelectual.
     Printre invitații Making Wave 2017 sunt regizorii Anca Damian, Adrian Sitaru, Iulia Rugină (Breaking News), Paul Negoescu (Două lozuri), Emanuel Pârvu (Meda sau Partea nu prea fericită a lucrurilor), regizorul și directorul de imagine Adrian Silișteanu (Scris/Nescris, Fixeur), actorul Anghel Damian (Perfect sănătos) și producătorul Miruna Berescu (Meda sau Partea nu prea fericită a lucrurilor).
     Sprijinul pentru ediția cu numărul 12 a Making Waves a venit de la The Trust for Mutual Understanding, Uniunea Cineaștilor din România și Blue Heron Fundation, precum și de la contribuțiile generoase ale susținătorilor evenimentului. Film Industry Talks are sprijinul Administrației Fondului Cultural Național din România.
     Detalii: Making Waves
(21.11.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: anca damian, festival de film romanesc new york, making waves 2017, making waves new york

Opinii: