REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film8 scurtmetraje noi, realizate în cadrul „Primul meu film documentar”


     Cele opt scurtmetraje realizate de liceenii din Caracal, participanți la ediția a șaptea a atelierului Primul meu film documentar [PMFD], vor fi proiectate în premieră sâmbătă, 11 iunie, începând cu ora 16:00, la Teatrul Național „Ștefan Iordache” Caracal.
     Tinerii regizori au ales să documenteze subiecte diverse, de la microuniversul unei gospodării și activitățile cotidiene ale locatarilor săi, la comunitatea de bikeri și skateri din Caracal sau energia unui loc special din oraș - acolo unde apune soarele. Ca un exercițiu reflexiv, filmele reprezintă și veritabile introspecții ale propriei vieți.
     Rezultatele ediției cu numărul șapte a atelierului Primul meu film documentar vor fi disponibile și pe platforma www.atelieredefilmdocumentar.ro, dezvoltată de Asociația Vira și ViraFilms. Vizitatorii vor putea vizualiza cele opt materiale, still-uri din filme sau imagini de perioada de producție și post-producție a scurtmetrajelor. După premieră, pe parcursul lunii iunie, scurtmetrajele urmează să fie proiectate și în liceele din Caracal.
     Detalii: www.atelieredefilmdocumentar.ro // www.facebook.com/AsociatiaVira
 
Proiecția în premieră include următoarele titluri:
Pe arcuri – un film de Cristina Uță
Salata - un film de Lavinia Nuțu
Carpați 112 - un film de Anca Delia Costache și Ciprian Bucur
Fac ce trebuie - un film de Cristina Radu și Viorel Marin 
360 - un film de Mihai Ilie
Unde apune soarele - un film de Alexandra Vîrban, Alice Grecu, Ionela Vrusie și Lavinia Nuțu
De serviciu - un film de Miruna Popa și Cristina Uță
Acasă - un film de Bianca Bălan
(10.06.2016)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: asociatia vira, atelier primul meu film documentar caracal, educatie cinematografica liceeni

Opinii: