REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film48 de scurtmetraje, selecționate la Festivalul de Film Alter-Native 26


     48 de scurtmetraje vor concura pentru marele premiu la cea de-a 26-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de Scurt-metraj Alter-Native, care va avea loc în perioada 7-11 noiembrie la Palatul Culturii din Tîrgu-Mureş.
     În total au fost înscrise în concurs 1050 de producții din 70 de țări: 624 filme de ficţiune, 159 documentare, 147 de animaţii şi 120 de filme experimentale. După o vizionare maraton, juriul de preselecţie a selectat pentru programul de concurs 48 de scurtmetraje, reprezentând 24 de ţări. Printre creaţiile cele mai apreciate se numără 29 de filme de ficţiune, 13 animaţii, 5 filme experimentale şi un singur documentar.
     Juriul de preselecţie a fost format din: Ármeán Otília, cercetător în comunicare, lector universitar la Universitatea Sapientia, Facultatea de Ştiinţe Tehnice şi Umaniste (Târgu Mureş), Durst György, producător (Ungaria), Hartyándi Jenő, cineast independent, directorul şi coordonatorul artistic al Festivalului de Film şi Muzică Mediawave (Ungaria), Radu Vasile Igazság, artist vizual şi regizor de film, profesor universitar în cadrul Universităţii Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale din București, Schneider Tibor, regizor şi operator de imagine la Televiziunea Română (Cluj-Napoca) şi Marcel Ţintar, regizor de teatru şi film (Tîrgu-Mureş).
     Detalii: www.madisz.ro.
 
(09.10.2018)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: alter-native 26, festival de scurtmetraje tirgu-mures, preselectie alternative

Opinii: