REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Regizorul Park Chan-Wook, invitat la ANONIMUL 2016


     Regizorul coreean Park Chan-wook va primi anul acesta Trofeul ANONIMUL pentru contribuția sa la cinematografia universală, luni, 8 august în cadrul Galei de Deschidere a Festivalului.
     Gala va fi urmată de proiecția în premieră, în România, a celui mai recent film al său, Agassi / The Handmaiden, inclus în Competiția Oficială la Cannes 2016. Filmul va fi proiectat în prezența regizorului, a actriței Kim Hae-sook și a producătorului Wonjo Jeong.
     Agassi / The Handmaiden, inspirat de romanul Fingersmith al scriitoarei britanice Sarah Waters, este plasat în Coreea anilor 1930, în perioada ocupației japoneze. O fată nouă, Sookee, este angajată în serviciul moștenitoarei Hideko, care trăiește o viață retrasă pe o proprietate extinsă din mediul rural, cu unchiul ei extrem de dominant, Kouzuki. Fata păstrează însă un secret: este o hoață de buzunare recrutată de un șarlatan care se dă drept conte japonez pentru a-l ajuta să o seducă pe moștenitoare. Planul funcționează până în momentul în care Sookee și Hideko își descoperă sentimente neașteptate.
     În cadrul retrospectivei dedicate regizorului Park Chan-wook, Festivalul de Film ANONIMUL va prezenta titlurile Join Security Area, Sympathy for Mr. Vengeance, Oldboy, Lady Vengeance și Thrist.
     Proiecția filmului Thrist va fi urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri cu regizorul Park Chan-wook și actrița Kim Hae-sook.
     Regizorul Park Chan-wook va susține, de asemenea, un masterclass joi, 11 august, după proiecția Oldboy, ultimul film din cadrul retrospectivei.
     ANONIMUL 13 se va desfășura în perioada 8-14 august, la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării.
(25.07.2016)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: anonimul 2016, festivalul de film independent anonimul, masterclass anonimul, park chan-wook, the handmaiden film

Opinii: