Cea de-a XXI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Cinema Documentar (6 - 12 octombrie 2014) a avut 320 de proiecţii simultane în cinci săli din zona istorică a Sibiului.

Sala Thalia, Teatrul Gong, Astra Film Cinema, Librăria Habitus şi Biblioteca Astra au avut vizionări pentru cei peste 60.000 de spectatori.
Documentare
despre subiecte actuale, din toate colţurile lumii, au fost prezentate între zidurile fostei cetăţi medievale.
Prin selecţia diversă şi inedită de filme, combinată cu discuţii panel, concerte, masterclass-uri, întâlniri focus, programe tematice, sesiuni de Q&A cu autorii, Astra Film Festival oferă o conexiune cu lumea în care trăim.

În 2014, la Astra Film Festival au fost
proiectate în premieră absolută două producţii româneşti:
Aliyah DaDa (regia: Oana Giurgiu) şi
Paşaport de Germania (regia: Răzvan Georgescu), al căror subiect este istoria nescrisă a comunităţilor etnice din România.
Cele mai multe filme din selecţia AFF 2014 au fost proiectate pentru prima dată în România.
Marele Premiu Astra Film i-a revenit în 2014 lui Sergei Loznitsa, pentru filmul
Maidan.
Săli pline au făcut şi documentarele din programele speciale:
Men’s Lust / Women’s Lust,
Dependenţii de net,
Termeni şi condiţii,
Ruina,
Comuna americană.
Programul Astra Film Junior a înregistrat un record de participare - peste 10.000 de elevi, care au venit la vizionări de filme, dezbateri la clasă cu învăţătorii şi profesorii, concursuri şi un atelier de realizare a unui film documentar.
Un moment inedit în România a fost defilarea a 40 de soldaţi, îmbrăcaţi în uniforme militare româneşti, austro-ungare şi germane, prin centrul Sibiului şi reconstituirea unor momente din Primul Război Mondial. Tot cu ocazia celor 100 de ani de la Marele Război, Astra Film Festival a proiectat două documentare tematice şi a organizat o discuţie panel cu istoricul Adrian Cioroianu şi profesorul Mihaela Grancea.

Site-ul festivalului a fost accesat de vizitatori din România, Germania, Anglia, Franţa şi Statele Unite.
Astra Film Festival 2014 în cifre: 60.000 de spectatori, 320 de evenimente cinematografice, 5 săli de proiecţie, 50 de filme în premieră naţională sau absolută, 1.400 de filme înscrise din peste 90 de ţări, 150 de voluntari din Sibiu şi din ţară, peste 10.000 de elevi la Astra Film Junior, peste 2.500 de apariţii în presa naţionala şi internaţională.
Festivalul Internaţional de Cinema de la Sibiu este organizat de Astra Film - CNM Astra şi Fundaţia Astra Film, cu sprijinul Consiliului Judeţean Sibiu, Centrului Naţional al Cinematografiei, Ministerului Culturii, Uniunii Europene prin programul Creative Europe – Media. Acţiune cofinanţată de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu. Partenerii festivalului: Institutul Cultural Român, Institutul Francez, Centrul Ceh, Fundaţia pentru Parteneriat, Consulatul Republicii Federale Germania.
Detalii:
www.astrafilm.ro /
facebook