Înainte de 1989 Mitu a vrut să fugă în Statele Unite, dar a renunţat pentru a nu-i strica situaţia tatălui său. Acum el este porcar. Într-o zi de vară fierbinte o întâlneşte pe Norica, chelneriţă într-un bufet. Râd, beau…şi următoarea zi Mitu nu-şi mai aminteşte nimic. Norica trebuie să se mărite cu Gili, patronul şi amantul ei, Mitu trebuie să facă doi ani de armată, dar dezertează şi în fuga lui o antrenează şi pe Norica de care s-a îndrăgostit." /> Aarc.ro - Terminus Paradis (1997)

Revistă online editată de Uniunea Cineaștilor din România

Premiul pentru publicistică 2015 al Asociaţiei Criticilor de filmTerminus Paradis (1997)

Next Stop Paradise


108 min. - Dramă - N 15 - 27.11.1998


Sinopsis :

Înainte de 1989 Mitu a vrut să fugă în Statele Unite, dar a renunţat pentru a nu-i strica situaţia tatălui său. Acum el este porcar. Într-o zi de vară fierbinte o întâlneşte pe Norica, chelneriţă într-un bufet. Râd, beau…şi următoarea zi Mitu nu-şi mai aminteşte nimic. Norica trebuie să se mărite cu Gili, patronul şi amantul ei, Mitu trebuie să facă doi ani de armată, dar dezertează şi în fuga lui o antrenează şi pe Norica de care s-a îndrăgostit.

Regie: Lucian Pintilie

Scenariu: Lucian Pintilie, Răsvan Popescu, Radu Aldulescu

Actori Principali: Costel Cașcaval, Dorina Chiriac, Gheorghe Visu


Galerie foto


Galerie videoDistribuție

Costel Caşcaval Mitu
Dorina Chiriac Norica
Gheorghe Visu Comandantul
Vezi tot genericul

Producători

MK2 Productions, Filmex România, Studioul de Creație Cinematografică al Ministerului Culturii, Canal+, Centrul Naţional al Cinematografiei Francez, Fundaţia Montecinema Verita Locarno (Veneția), La Doc, Departamentul Federal al Afacerilor Externe

Date de producție

Ecran normal, color.

Distribuitori

Transilvania Film

Festivaluri

  1. 1998 - Veneţia - Marele Premiu special al juriului
    1999 - UCIN - Marele Premiu şi Premiile pentru regie, scenariu, imagine, interpretare feminină (Dorina Chiriac), coloana sonoră

Soundtrack

Trivia

  • Biroul Asociației Criticilor al Uniunii Cineaștilor din România a recomandat Oficiului Național al Cinematografiei să nominalizeze Terminus Paradis pentru premiul Oscar în 1998.