Revistă online editată de Uniunea Cineaștilor din România

Premiul pentru publicistică 2015 al Asociaţiei Criticilor de filmPisica de mare (1963)

The Catfish


80 min. - Film polițist - AG - 06.01.1964


Sinopsis : Reteaua de spionaj "Pisica de mare" urmărește sa intre in posesia unor secrete legate de industria miniera, dar planurile sale sunt dejucate si seful retelei este deconspirat.

Regie: Gheorghe Turcu

Scenariu: Petre Luscalov, Vladimir Popescu-Doreanu

Actori Principali: Leopoldina Bălănuţă, Victor Rebengiuc, Colea Răutu


Galerie foto
Distribuție

Leopoldina Bălănuţă Livia Grogorian
Victor Rebengiuc Cpt. Cernea
Colea Răutu Col. Dragomir
Vezi tot genericul

Producători

Studioul cinematografic "Bucureşti"

Date de producție

Filmări 06.05.– 31.07.1963, exterioare la Constanţa, Galaţi, Mamaia, Predeal, Snagov, Mogoşoaia, Eforie Nord, Eforie Sud, Bucureşti; interioare la Buftea. Cheltuieli de producţie 3.900.000 lei.
Ecran normal, a/n, 9 acte, 2202 m.

Distribuitori

Direcţia Difuzării Filmelor

Festivaluri

Subiect

Proiectanta Lidia Gregorian (Leopoldina Bălănuţă) este o tânără cinstită, ataşată de muncă şi de tihnita viaţă familială. Fiind somată de o organizaţie de spionaj să sustragă planurile unei importante instalaţii industriale, se destăinuie prietenului ei Radu (lurie Darie), în aparenţă loial, dar purtând urmele vieţii frivole pe care o dusese înainte. Acesta pretinde că a anunţat miliţia, care i-ar cere, chipurile, tinerei proiectante să întreţină pentru moment legătura cu banda. Omul de legătură al spionilor este înlăturat însă de căpitanul Cernea (Victor Rebengiuc), care i se substituie; «colaborând» cu Lidia, acesta ne convinge de bunele intenţii ale eroinei, dezlegând enigma şi arestând pe răufăcători. Printre aceştia se afla şi Radu, care căutase prietenia fetei tocmai pentru a o atrage în bandă.

Trivia

  • Debutul actriţei Leopoldina Bălănuţă.
  • Numele actorului George Mărutză este ortografiat și George Măruță.