" /> Aarc.ro - Malmkrog (2019)

Revistă online editată de Uniunea Cineaștilor din România

Premiul pentru publicistică 2015 al Asociaţiei Criticilor de filmMalmkrog (2019)

Manor House


201 min. - Dramă Film istoric - -


Sinopsis : Nikolai, un proprietar de pământ, îşi cheamă mai mulţi prieteni în conacul de la ţară, printre care un politician şi un general rus. Aceştia discută despre moarte şi Antihrist, progres şi moralitate. Adaptare după "Povestire despre Antichrist", de Vladimir Soloviov.
 

Regie: Cristi Puiu

Scenariu: Cristi Puiu, Vladimir Solovyov

Actori Principali: Agathe Bosch, Ugo Broussot, Marina Palii


Galerie foto


Galerie videoDistribuție

Malmkrog (2019) Agathe Bosch
Malmkrog (2019) Ugo Broussot
Marina Palii Olga
Vezi tot genericul

Producători

Producţie România (Mandragora, Iadasarecasa )
co-produs de Sense Production, Cinnamon Films (Serbia), Film i Väst, Doppelganger (Suedia), Bord Cadre Films (Elvetia), Produkcija 2006 Sarajevo (BIH), Sisters and Brothers Mitevski (Macedonia)


 

Date de producție

Buget estimat: 1,402,268 euro
Finanțare CNC de 910.000 lei.
Filmări la Sighișoara. 

Distribuitori

Iadasarecasa

Festivaluri

  1. 2020 - Berlinale - Cel mai bun regizor la secțiunea Encounters
    2020 - Sevilla - Cel mai bun film (Golden Giraldillo) & Cel mai bun scenariu

Subiect

"Pe măsură ce discuţia capătă formă şi se deschid diverse subiecte, fiecare dintre ei îşi expune viziunea asupra lumii, istoriei şi religiei. Orele trec, discuţia se încinge şi subiectele devin din ce în ce mai serioase, iar diferenţele de cultură şi perspectivă se adâncesc“ (Mandragora)

 

Trivia

  • Titlu de lucru: ”La Conac”
  • Selectat la Paris Project (30 iunie – 3 iulie 2013), o platformă de dezvoltare şi finanţare organizată în cadrul Festivalului Internaţional Paris Cinema. 
  • Selectat în secţiunea Encounters de la Berlinale 2020.
Cristi Puiu despre film:
„Problema pe care o pune adaptarea unui eveniment real pentru ecran este, într-o anumită măsură, aceeaşi care apare în cazul transpunerii pe ecran a unui text literar. Riscul de a manipula evenimentele sau de a distorsiona intenţiile autorului pentru a le scoate în evidenţă pe ale tale par aproape insurmontabile. Poate de aceea, versiunea pentru ecran a Povestirii despre Antichrist pare o sarcină de două ori mai grea. Pe de o parte, trebuie să recreez o epocă întreagă, cu limbajul, tradiţiile şi obiceiurile ei. Pe de altă parte, trebuie să respect spiritul povestirii şi intenţiile autorului. În acelaşi timp, în ce priveşte concret cinema-ul, textul mă constrânge să regândesc mare parte din tot ce înseamnă imagine, actorie şi plasarea unei poveşti spuse la timpul trecut. Acestea sunt, aşadar, limitele în care va trebui să-mi încadrez discursul cinematografic”.

 

Website

https://www.facebook.com/malmkrogbycristipuiu/