Revistă online editată de Uniunea Cineaștilor din România

Premiul pentru publicistică 2015 al Asociaţiei Criticilor de filmIeșirea trenurilor din gară (2020)

The Exit of the Trains


175 min. - Documentar - -


Sinopsis : Film de montaj compus în întregime din fotografii de arhivă și documente referitoare la Pogromul de la Iași din iunie 1941. Prima parte a filmului e alcătuită din fotografii ale victimelor, însoțite pe coloana sonoră de declarații și mărturii despre soarta acestora. Partea a doua, mai scurtă, reprezintă un montaj din fotografiile propriu-zise ale Pogromului, unele din ele inedite.

Regie: Radu Jude, Adrian Cioflâncă

Scenariu: Radu Jude, Adrian Cioflâncă

Actori Principali:


Galerie foto


Galerie videoDistribuție

Vezi tot genericul

Producători

microFILM și nomada.solo 

Festivaluri

Trivia

  • Adrian Cioflâncă este istoric și debutează în regia de film.
  • Este a doua colaborare cu Radu Jude, după ce Adrian Cioflâncă a fost consultant istoric la ”Imi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari”.
  • Premiera internațională: 26.02.2020, Berlinale, secțiunea Forum.
  • Adrian Cioflâncă este director al Centrului pentru Studiul Istoriei Evreilor din România „Wilhelm Filderman” și membru al Colegiului Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității, dar și cercetător științific la Institutul de Istorie „A. D. Xenopol” al Academiei Române. A fost membru în Comisia Internațională pentru Studierea Holocaustului din România (2003-2004) și expert în Comisia Prezidențială pentru Analiza Dictaturii Comuniste din România, contribuind la Rapoartele Finale ale celor două comisii. Din 2005, este membru în delegația României la  International Holocaust Remembrance Alliance. A fost Tziporah Wiesel Fellow la United States Holocaust Memorial Museum din Washington (2009). Între 2010-2012, a fost director de department la Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc. 

Website

https://www.facebook.com/TheExitOfTheTrains/