Felicia a venit în România ca să-şi viziteze părinţii. În ziua plecării, după un mic dejun trist de despărţire, Felicia ia taxiul spre aeroport. Oraşul este aglomerat şi ajunge prea târziu pentru a mai prinde avionul. Spinele iritative se acumulează: rezervarea unui nou zbor pune probleme, întoarcerea în Olanda nu poate fi amânată pentru că Felicia trebuie să-şi ia copilul din tabără, fostul soţ (olandez) nu o poate ajuta şi peste toate mama o cicăleşte, deşi are cele mai bune intenţii. E o conjunctură perfectă pentru ca o serie de nemulţumiri, acumulate de-a lungul anilor, să iasă la iveală." /> Aarc.ro - Felicia, înainte de toate (2009)

Revistă online editată de Uniunea Cineaștilor din România

Premiul pentru publicistică 2015 al Asociaţiei Criticilor de filmFelicia, înainte de toate (2009)

First of All, Felicia


120 min. - Dramă - AG - 10.06.2010


Sinopsis :

Felicia a venit în România ca să-şi viziteze părinţii. În ziua plecării, după un mic dejun trist de despărţire, Felicia ia taxiul spre aeroport. Oraşul este aglomerat şi ajunge prea târziu pentru a mai prinde avionul. Spinele iritative se acumulează: rezervarea unui nou zbor pune probleme, întoarcerea în Olanda nu poate fi amânată pentru că Felicia trebuie să-şi ia copilul din tabără, fostul soţ (olandez) nu o poate ajuta şi peste toate mama o cicăleşte, deşi are cele mai bune intenţii. E o conjunctură perfectă pentru ca o serie de nemulţumiri, acumulate de-a lungul anilor, să iasă la iveală.

Regie: Răzvan Rădulescu, Melissa de Raaf

Scenariu: Răzvan Rădulescu, Melissa de Raaf

Actori Principali: Ozana Oancea, Ileana Cernat, Vasile Menzel


Galerie foto


Galerie video


Vezi filmul pe Cinepub


Distribuție

Ozana Oancea Felicia
Felicia, înainte de toate (2009) Ileana Cernat Dna. Mateescu, mama Feliciei
Felicia, înainte de toate (2009) Vasile Menzel Dl. Mateescu, tatăl Feliciei
Vezi tot genericul

Producători

Hi Film Productions (Romania)
FraKas Production (Belgia)
Kinorama (Croaţia)

Date de producție

Câştigă concursul CNC de proiecte cinematografice, sesiunea  noiembrie-decembrie 2007.

Distribuitori

Parada Film

Festivaluri

  1. 2010 - TIFF - Cel mai bun scenariu, Cel mai bun debut - Zilele Filmului Românesc şi Cea mai bună interpretare feminină (Ozana Oancea)
    2010 - UCIN - Premiul pentru interpretare feminină rol secundar (Ileana Cernat)

Subiect

Ziua de plecare a Feliciei (după vizita făcută în fiecare an familiei ei din Bucureşti) este, ca întotdeauna, foarte agitată. Ea începe prea târziu să-şi strângă lucrurile, mama face un mic dejun copios, iar tatăl se teme că nu va mai trăi să-şi vadă fiica din nou. În plus, Iulia sună să anunţe că nu mai ajunge la timp să îşi ducă sora la aeroport. În timp ce taxiul îşi face loc prin aglomeraţia din Bucureşti, Felicia şi mama ei înţeleg că vor pierde avionul. Încercând să îşi reprogrameze zborul, eroina trebuie să înfrunte cele două familii, fostul soţ şi copilul în Olanda, şi tatăl şi sora din Bucureşti. Toate acestea şi întreruperea comunicării cu mama ei arată drumul dureros pe care l-a parcurs în cei 19 ani de stat departe de familia sa.