Revistă online editată de Uniunea Cineaștilor din România

Premiul pentru publicistică 2015 al Asociaţiei Criticilor de filmCopii pierduți pe plajă (2020)

Lost Kids on the Beach


70 min. - Documentar - -


Sinopsis : Un portret colectiv în nuanțe diverse, un film-călătorie care vorbește despre cei „pierduți”, unde „pierdut” poate însemna multe lucruri. Pretextul găsirii celor pierduți pe plajă în anii '90 (astăzi deja adulți la 30 de ani) se transformă într-un puzzle emoțional care, privit de sus, lasă la vedere imaginea subiectivă a unei generații - prima generație născută și crescută în „anii liberi” de după Revoluție. 

Regie: Alina Manolache

Scenariu: Alina Manolache

Actori Principali:


Galerie foto


Galerie videoDistribuție

Copii pierduți pe plajă (2020) Radu Țenter
Copii pierduți pe plajă (2020) Ioana Negură
Copii pierduți pe plajă (2020) Andreea Făinuș Bimbașa
Vezi tot genericul

Producători

deFilm
cu suport CNC și TVR

Festivaluri

Trivia

  • Copii pierduți pe plajă este debutul Alinei Manolache în lungmetraj. Rezultatul a 4 ani de muncă, cu un scenariu dezvoltat la atelierul internațional Archidoc (Paris - Lisabona - Nyon).
  • Selectat la Festivalul de la Taormina 2020.
Alina Manolache despre film:
“Am aproape 30 de ani şi mă întreb adesea unde aş vrea să fiu la această vârstă. Când m-am născut, în 1990, părinţii mei erau probabil preocupaţi de cu totul alte întrebări, în timp ce-şi creşteau nou-născuta înconjuraţi de haosul primilor ani de postcomunism din România. Ce-mi amintesc de atunci sunt vacanţele la mare şi anunţurile la megafon despre copiii pierduţi pe plajă. Eu nu m-am pierdut, dar am încercat să mi-i imaginez pe cei care au trecut prin asta. Acum, ideea de a-i căuta a căpătat o altă miză. Mai mult ca niciodată, acum am impresia că această experienţă ne leagă.”