Revistă online editată de Uniunea Cineaștilor din România

Premiul pentru publicistică 2015 al Asociaţiei Criticilor de filmCâteva conversații despre o fată foarte înaltă (2018)

Several Conversations About a Very Tall Girl


70 min. - Love Story - N 15 - 22.06.2018


Sinopsis : Două fete se îndrăgostesc povestind despre o fostă iubită, dar doar una dintre ele este pregătită să accepte asta. Ce se întâmplă atunci când ieșirea din casă echivalează cu un coming-out? Ce nu are voie un cuplu de lesbiene să facă în public? Cum te lupți cu o frică pe care nu o poți numi? O poveste de dragoste prinsă între patru pereți și munți de prejudecăți.

Regie: Bogdan Theodor Olteanu

Scenariu: Bogdan Theodor Olteanu, Ana Ivan, Denisa Niță

Actori Principali: Silvana Mihai, Florentina Năstase


Galerie foto


Galerie videoDistribuție

Silvana Mihai
Florentina Năstase
Câteva conversații despre o fată foarte înaltă (2018) Denisse Moise
Vezi tot genericul

Distribuitori

Transilvania Film

Festivaluri

  1. 2020 - Bilbao International Gaylesbians Film and Performing Arts Festival - Best Actress (Silvana Mihai)

Trivia

  • Selectat la Zilele Filmului românesc de la Transilvania Film Festival 2018.
  • Premieră internațională în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Edinburgh (20 iunie - 1 iulie, 2018), secțiunea European Perspectives.
Bogdan Theodor Olteanu despre film:
“Să faci un film lung independent este un exercițiu de colaj. Bugetul total a fost de câteva mii de euro, așa că producția nu a însemnat să gestionăm bani ci să punem laolaltă lucruri pe care le puteam obține gratis.”
„Filmul este o incursiune sumară în lumea queer, dar și o privire asupra unei generații puțin reprezentate în filmul românesc: tinerii din marile orașe, prinși între valori și opțiuni contradictorii, între modelele propuse de vestul Europei și o societate înțepenită în reverii despre o presupusă “tradiție". Scenariul reprezintă dramatizarea în ficțiune a unor povești reale, un colaj de lucruri care se întâmplă în jurul nostru chiar și azi.”
„E (un film) doar cu personaje feminine pentru că ne uităm la o lume în care bărbații ajung mai degrabă rar. În intimitatea unui cuplu de fete prezența bărbaților e mai curând un accident decât o regulă. Nu e un manifest. Sigur că cinemaul românesc se învârte excesiv în jurul personajelor masculine, sigur că femeile sunt de cele mai multe ori decor vivant. Dar nu știu în ce măsură regizorii sunt misogini sau doar reprezintă fidel ce văd în jur sau ambele. E o discuție. Nu mi-am propus să scriu și să filmez fără băieți. Doar nu a existat vreo situație în care ar fi fost buni la ceva.” (Ziarul Metropolis)
Mihai Chirilov despre film:
"Un debut foarte temerar, făcut pentru generația facebook, twitter. Este primul film românesc cu o poveste de dragoste lesbiană.” 

Website

https://www.facebook.com/TransilvaniaFilm