O poveste de capă şi spadă pentru recuperarea manuscrisului "Istoria Imperiul Otoman" al domnitorului Dimitrie Cantemir şi a bijuteriilor doamnei Casandra, soţia lui, care au fost furate, pe un drum care începe la Iaşi şi ajunge la Constantinopol şi Viena. În acelaşi timp problemele complicate ale Europei sunt discutate de capetele încoronate şi rezolvate, inclusiv prin declanşarea unor operaţiuni militare." /> Aarc.ro - Cantemir (1975)

Revistă online editată de Uniunea Cineaștilor din România

Premiul pentru publicistică 2015 al Asociaţiei Criticilor de filmCantemir (1975)

Cantemir


105 min. - Film istoric - AG - 06.10.1975


Sinopsis :

O poveste de capă şi spadă pentru recuperarea manuscrisului "Istoria Imperiul Otoman" al domnitorului Dimitrie Cantemir şi a bijuteriilor doamnei Casandra, soţia lui, care au fost furate, pe un drum care începe la Iaşi şi ajunge la Constantinopol şi Viena. În acelaşi timp problemele complicate ale Europei sunt discutate de capetele încoronate şi rezolvate, inclusiv prin declanşarea unor operaţiuni militare.

Regie: Gheorghe Vitanidis

Scenariu: Mihnea Gheorghiu

Actori Principali: Alexandru Repan, Ioana Bulcă, Irina Gărdescu


Galerie foto
Distribuție

Alexandru Repan Dimitrie Cantemir
Ioana Bulcă Doamna Casandra
Irina Gărdescu Anca
Vezi tot genericul

Producători

Casa de filme 5

Date de producție

Filmări 01.04.– 26.10.1974 în România, R.D.G (Republica Democrată Germană) și Turcia. Cheltuieli de producție 5.264.000 lei. Cantemir și Mușchetarul român au fost realizate în paralel de aceeași echipă.
Ecran lat, peliculă Eastman-color, 11 acte, 2992 m.

Distribuitori

Româniafilm

Festivaluri

  1. 1975 - ACIN - Premiul pentru scenariu