Revistă online editată de Uniunea Cineaștilor din România

Premiul pentru publicistică 2015 al Asociaţiei Criticilor de filmBani negri (pentru zile albe) 2020

Tuff Money


45 min./ep - Acțiune - -


Sinopsis : Doi prieteni glumesc despre jaful pe care vor să îl comită. Gluma se întoarce împotriva lor, când discuția le este auzită și interpretată greșit. Cei doi ajung în situația de a planifica și executa jaful perfect. Sunt complet nepregătiți, atât pentru această lovitură, cât și pentru consecințele ei.

Regie: Daniel Sandu

Scenariu: Daniel Sandu

Actori Principali: Alexandru Papadopol, Cristian Bota, Medeea Marinescu


Galerie foto


Galerie videoDistribuție

Alexandru Papadopol Doru
Cristian Bota Ionel
Medeea Marinescu Evelina
Vezi tot genericul

Producători

HBO Europe & Mobra Film

Date de producție

Filmări în orașele Piatra Neamț, București și Onești, în august - septembrie 2019.

Distribuitori

HBO Europe

Festivaluri

Trivia

Antony Root EVP, Original Programming and Production, HBO Europe, despre serial:
Bani negri (pentru zile albe) este un serial autentic românesc, deștept și amuzant, cu farmec, sensibilitate și potențial de poveste universală.”
Johnathan Young, VP, Original Programming and Production, HBO Europe:
:„Pentru noul serial HBO, creat de Daniel Sandu, ne-am dorit un oraș tipic românesc, un cadru perfect pentru povestea filmului, care să arate autentic și să le permită spectatorilor să empatizeze cu personajele noastre. Filmările vor avea loc în Piatra Neamț și Onești, ambele creând un decor memorabil pentru acțiunea serialului nostru. Sunt două orașe remarcabile, diferite și pline de culoare, a căror  fuziune va fi recognoscibilă și care vor intensifica starea bună și entuziasmul pe care le-am regăsit în scenariu.”
Daniel Sandu despre serial:
“Mi-am dorit să creez o poveste spectaculoasă la limita subțire dintre comedie și dramă, despre oameni obisnuiți care ajung în situații incredibile. Și asta, într-o lume în care interpretarea timpului este diferită de cea normală (UTC - timpul universal coordonat). Dacă ar fi să concentrez povestea serialului într-un singur cuvânt cred că acesta ar fi “consecințe”. Este despre efectul de domino al unor acțiuni declanșate la rândul lor de o mică glumă nevinovată. HBO România și Mobra Films au construit o echipă grozavă de artiști și de specialiști în domeniu care vor transforma în imagini povestea noastră. Îmi doresc să realizăm o experiență cinematografică deosebită încorporată în formatul unei serial TV și care să împingă standardele producțiilor autohtone la un nou nivel.
Vom filma în Piatra-Neamț și Onești - două orașe cu un farmec aparte - primul pentru colinele urbane si apusurile spectaculoase, iar al doilea pentru geometria interesantă a străzilor și clădirilor. În aceste orașe am găsit niște locații speciale, iar localnicii par încântați să participe și să ne sprijine.”