Revistă online editată de Uniunea Cineaștilor din România

Premiul pentru publicistică 2015 al Asociaţiei Criticilor de filmBani negri (pentru zile albe) 2020

Tuff Money


6 X 50 min./ep - Acțiune - - 22.11.2020


Sinopsis : Doi prieteni glumesc despre jaful pe care vor să îl comită. Gluma se întoarce împotriva lor, când discuția le este auzită și interpretată greșit. Cei doi ajung în situația de a planifica și executa jaful perfect. Sunt complet nepregătiți, atât pentru această lovitură, cât și pentru consecințele ei.

Regie: Daniel Sandu

Scenariu: Daniel Sandu

Actori Principali: Alexandru Papadopol, Cristian Bota, Medeea Marinescu


Galerie foto
Distribuție

Alexandru Papadopol Doru - 6 ep.
Cristian Bota Ionel - 6 ep.
Medeea Marinescu Evelina - 6 ep.
Vezi tot genericul

Producători

HBO Europe & Mobra Film

Date de producție

Filmări în orașele Piatra Neamț, București și Onești, în august - septembrie 2019.

Distribuitori

HBO Europe

Festivaluri

Trivia

Antony Root EVP, Original Programming and Production, HBO Europe, despre serial:
Bani negri (pentru zile albe) este un serial autentic românesc, deștept și amuzant, cu farmec, sensibilitate și potențial de poveste universală.”
Johnathan Young, VP, Original Programming and Production, HBO Europe:
:„Pentru noul serial HBO, creat de Daniel Sandu, ne-am dorit un oraș tipic românesc, un cadru perfect pentru povestea filmului, care să arate autentic și să le permită spectatorilor să empatizeze cu personajele noastre. Filmările vor avea loc în Piatra Neamț și Onești, ambele creând un decor memorabil pentru acțiunea serialului nostru. Sunt două orașe remarcabile, diferite și pline de culoare, a căror  fuziune va fi recognoscibilă și care vor intensifica starea bună și entuziasmul pe care le-am regăsit în scenariu.”
Daniel Sandu despre serial:
“Mi-am dorit să creez o poveste spectaculoasă la limita subțire dintre comedie și dramă, despre oameni obisnuiți care ajung în situații incredibile. Și asta, într-o lume în care interpretarea timpului este diferită de cea normală (UTC - timpul universal coordonat). Dacă ar fi să concentrez povestea serialului într-un singur cuvânt cred că acesta ar fi “consecințe”. Este despre efectul de domino al unor acțiuni declanșate la rândul lor de o mică glumă nevinovată. HBO România și Mobra Films au construit o echipă grozavă de artiști și de specialiști în domeniu care vor transforma în imagini povestea noastră. Îmi doresc să realizăm o experiență cinematografică deosebită încorporată în formatul unei serial TV și care să împingă standardele producțiilor autohtone la un nou nivel.
Vom filma în Piatra-Neamț și Onești - două orașe cu un farmec aparte - primul pentru colinele urbane si apusurile spectaculoase, iar al doilea pentru geometria interesantă a străzilor și clădirilor. În aceste orașe am găsit niște locații speciale, iar localnicii par încântați să participe și să ne sprijine.”

Daniel Sandu despre serial:
”În Bani negri (pentru zile albe) explorăm efectele unui adevăr incomod, acela că aproape nimeni nu e nevinovat. Iar de multe ori, când ni se întâmplă ceva rău, suntem victime-complice la ce ni se întâmplă. Ne-am imaginat un oraș ca oricare altul, dar cu un univers kafkanian, în care aproape toți locuitorii sunt tentați să devină complici la o ilegalitate, iar puținii care nu vor să facă asta vor avea de suferit. Este un oraș în care binele nu învinge. Am construit premisele unui jaf ca-n filme, dar am răsturnat toate clișeele cu care am fost obișnuiți. Apoi am luat acest adevăr incomod și amar, care e de fapt o dramă, și l-am învelit într-un strat de comedie și pudră de zahăr, asemeni unei pilule amare, dar care la început e dulce. Și, astfel, telespectatorul e invitat să participe, alături de personajele principale, într-o aventură de tip pinball, între consecințele unei glume, care de fapt e mai serioasă decât ne-am aștepta.”