Dintr-un laborator de cercetare dispare dintr-un seif o mostră de oțel special. Cu rezolvarea cazului este însărcinat ofițerul de contrainformații Miu. Suspiciunile lui se îndreaptă către ing. Mușat, autorul invenției, Lena, colaboratoarea lui Mușat, și Dan Nicolescu, soțul Lenei." /> Aarc.ro - Şapte zile (1973)

Revistă online editată de Uniunea Cineaștilor din România

Premiul pentru publicistică 2015 al Asociaţiei Criticilor de filmŞapte zile (1973)

Seven Days


86 min. - Acțiune - AG - 24.09.1973


Sinopsis :

Dintr-un laborator de cercetare dispare dintr-un seif o mostră de oțel special. Cu rezolvarea cazului este însărcinat ofițerul de contrainformații Miu. Suspiciunile lui se îndreaptă către ing. Mușat, autorul invenției, Lena, colaboratoarea lui Mușat, și Dan Nicolescu, soțul Lenei.

Regie: Mircea Veroiu

Scenariu: Nicolae Ştefănescu

Actori Principali: Mircea Albulescu, Irina Petrescu, Victor Rebengiuc


Galerie foto
Distribuție

Mircea Albulescu Miu
Irina Petrescu Lena
Victor Rebengiuc Dan Nicolescu
Vezi tot genericul

Producători

Casa de filme Unu

Date de producție

Filmări în prima parte a anului 1973. Cheltuieli de producţie 2.390.000 lei.
Ecran normal, color, 10 acte, 2358 m.

Distribuitori

Româniafilm

Festivaluri

  1. 1973 - ACIN - Premiul "Opera prima" pentru imagine

Subiect

Dintr-un laborator de cercetare dispare dintr-un seif o mostră de oțel special. Cu rezolvarea cazului este însărcinat ofițerul de contrainformații Miu. Suspiciunile lui se îndreaptă către ing. Mușat, autorul invenției, Lena, colaboratoarea lui Mușat, și Dan Nicolescu, soțul Lenei. Miu descoperă că între Lena și Mușat este o legătură pe care soțul ei o ignoră. Datele adunate duc la concluzia că autorul furtului este Dan Nicolescu care a folosit informațiile obținute de la soția lui. După zile de urmărire Miu reușește să-i prindă pe Nicolescu și pe complicii acestuia, care vroiau să părăsească țara, și recuperează și prețioasa mostră.

Trivia

  • Filmul e primul lungmetraj independent al regizorului Mircea Veroiu, după debutul cu medii metraje în tandem cu Dan Pița.