Avram, aflat la munca în Europa, observă că italienii plătesc bine câinii dresați, dorind să se simtă în siguranță în fața valurilor de emigranți. Așă că Avram are o idee strălucită. Se întoarce în România să pună pe picioare o canisă pentru câini de pază pe care să-i exporte în Italia. Nimerește în vecinătatea unei tabere de proaspat expulzați de la Roma, iar conflictul italian se mută și aici, lângă Dunăre." /> Aarc.ro - Floating Things (2009)

Revistă online editată de Uniunea Cineaștilor din România

Premiul pentru publicistică 2015 al Asociaţiei Criticilor de filmFloating Things (2009)

Floating Things


90 min. - Dramă - N 15 - 15.10.2009


Synopsis:

Avram, aflat la munca în Europa, observă că italienii plătesc bine câinii dresați, dorind să se simtă în siguranță în fața valurilor de emigranți. Așă că Avram are o idee strălucită. Se întoarce în România să pună pe picioare o canisă pentru câini de pază pe care să-i exporte în Italia. Nimerește în vecinătatea unei tabere de proaspat expulzați de la Roma, iar conflictul italian se mută și aici, lângă Dunăre.

Director: Mircea Daneliuc

Writer: Mircea Daneliuc

Stars: Valentin Popescu, Magda Cernat, Olimpia Melinte


Galerie foto


Galerie videoDistribuție

Valentin Popescu Avram
Floating Things (2009) Magda Cernat Liana, his wife
Liviu Pintileasa Romeo, their son
Vezi tot genericul

Producători

Tandem Film Production
Cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei

Date de producție

Câştigă concursul de proiecte cinematografice organizat de CNC, ediţia noiembrie–decembrie 2007, cu titlul "Trupul duşmanului tău". Finanțare de 1.000.000 lei.
Peliculă 35 mm.

Distribuitori

Tandem Film Production

Festivaluri

Subiect

While working in Europe, Avram comes to realize that Italians are paying good money for trained dogs that can protect them from the waves of immigrants. That's Avram's big-time idea: he returns to Romania to start breeding watch dogs which he can later export to Italy. As it happens, he settles next to a camp of immigrants recently sent back from Rome. Thus, the Italian tension is willy-nilly reenacted on the banks of the Danube. Avram's life gets complicated. He starts having an affair with his own daughter in law, lands in conflict with his ex-immigrant neighbors and his life is literally under threat. The film ends with an unpredictable situation.

Trivia

  • Titlu de lucru: "Trupul duşmanului tău"