Un film care ironizează imaginea caselor cu proverbialele carpete de bucătărie pe care sunt brodate fraze de genul "bucate bune am gătit pentru soțul meu iubit"." /> Aarc.ro - Our Home Like a Flower (1963)

Revistă online editată de Uniunea Cineaștilor din România

Premiul pentru publicistică 2015 al Asociaţiei Criticilor de filmOur Home Like a Flower (1963)

Our Home Like a Flower


- Documentar - AG -


Synopsis:

Un film care ironizează imaginea caselor cu proverbialele carpete de bucătărie pe care sunt brodate fraze de genul "bucate bune am gătit pentru soțul meu iubit".

Director: Alexandru Boiangiu

Writer:

Stars:


Galerie foto
Distribuție

Vezi tot genericul

Producători

Studioul "Alexandru Sahia"

Distribuitori

Direcţia Difuzării Filmelor

Festivaluri

Trivia

Opinia criticului
"Cu filmul-anchetă al lui Alexandru BoiangiuCasa noastră ca o floare, atingem „cine-ochiul" şi „cine-verite"-ul, cu problemele lor. Dar meritul regizorului e cu atât mai mare, cu cât reușeşte şi în acest film, unde totul este strict autentic — de la ușile deteriorate la persoanele care îşi povestesc scurtele istorii, de o zi sau de-o viață —, să nu renunțe Ia poezie. În aceasta constă şi marea frumusete a documentarului : în mâna lui Boiangiu, pana muiată în tuşul unei atitudini revoltate şi de multe ori sarcastice împotriva celor care nu-şi întrețin locuințeIe ca nişte flori capătă o grație şi o eleganță care atestă tocmai transfigurarea artistică. Semnal de alarmă, invectivă şi manifest agitatoric, documentarul lui Boiangiu se mişcă între hotarele artei şi ale poeziei (ale unei poezii cotidiene) — și cu asta am spus, cred, esențialul. " (Florian Potra, vol. "Experiență și speranță")