Revistă online editată de Uniunea Cineaștilor din România

Premiul pentru publicistică 2015 al Asociaţiei Criticilor de filmBeyond the Hills (2012)


155 min. - Dramă - N 15 - 26.10.2012

The friendship between two young women who grew up in the same orphanage; one has found refuge at a convent in Romania and refuses to leave with her friend, who now lives in Germany.

Regie: Cristian Mungiu

Scenariu: Cristian Mungiu

Actori principali: Cosmina Stratan, Cristina Flutur, Dana Tapalagă, Valeriu Andriuţă


Galerie foto


Galerie video

Distribuție

Cosmina Stratan Voichiţa
Cristina Flutur Alina Ringhiş
Valeriu Andriuţă Preotul
Vezi toată distribuția

Producători

Mobra Films, Les Films du Fleuve, Wild Bunch, CNC România, Eurimages, Centre National de la Cinématographie et de l'Image Animée, Canal+, Ciné+, France 3 Cinéma, Mandragora Movies, France Télévisions, Kodak Cinelabs Romania, Dolby Digital, Voodoo Films, Provident

Distribuitori

Voodoo Films

Festivaluri

  1. 2012 - Cannes - Best Screenplay. Best Actress (Cosmina Stratan, Cristina Flutur)
    2012 - Mar del Plata - Best Film
    2012 - Thessaloniki - Audience Award
    2012 - Vukovar - Best Film

Subiect

Alina se întoarce din Germania să o ia cu ea pe Voichiţa, prietena ei din copilărie, faţă de care se simte foarte ataşată. Vochiţia şi-a găsit calea în credinţă, şi maicile printre care trăieşte la mănăstire ţin locul familiei pe cae nu a avut-o niciodată. Alina luptă cu toate puterile să recâştige afecţiunea Voichiţei, făcându-i pe cei din jur să se întrebe de unde vine forţa care o animă.

Trivia

Cristian Mungiu despre film
"Filmul vorbeşte despre valori creştine importante, vorbeşte deopotrivă despre prietenie, iubire sacrificiu, păsare pentru celălalt. Cinematograful — ca artă — are însă mai degrabă vocaţia de a aduce în atenţie poveşti care vorbesc despre probleme ale societăţii şi ale oamenilor — vorbind despre ele le putem recunoaşte şi rezolva. Nu e rostul filmului să popularizeze pilde de bună purtare."

Website

http://www.dupadealuri.ro/home/