Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism




Richard Oschanitzky

Richard Waldemar Oschanitzky


  • Compozitor
  • Born: 24.02.1939 in Timişoara (Timiş)
  • Died: 05.04.1979 in Bucureşti
Absolvent al Conservatorului de muzică din Bucureşti - compoziţie (promoţia 1959, clasa Mihail Jora). Se afirmă imediat în muzica de jazz în calitate de compozitor şi pianist. Unul dintre cei mai prolifici compozitori de muzică de film. Colaborări ocazionale şi în teatru. În 1971 compune "Dublul concert pentru pian, saxofon tenor, orchestră simfonică și bigband", considerat a fi una dintre puținele reușite la nivel mondial în genul de fuziune jazz simfonic. Compune muzică pentru producțiile documentare și de animație realizate la „Sahia Film” și la „Animafilm”. 
read more

Known for:

1975

1975

1974

1966

Festivals / Awards

Filmography

Compozitor

2014

1978

1976

1975

1975

1975

1975

1974

1974

1973

1973

1973

1972

1972

1972

1972

1970

1970

1969

1968

1967

1966

1966

Oraşul care iubeşte (scurtmetraj)

1965