Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism




Ruxandra Sireteanu


  • Actriţă
  • Born: 20.12.1943 in Craiova (Dolj)
  • Died: 18.02.2013 in Bucureşti
Fiica actorului Nicolae Sireteanu, debutează, la 9 ani, pe scena Teatrului Național din București, cu rolul Maia din piesa „Platon Krecet”, regizată de Alexandru Finți. Absolventă a Liceului Sf. Sava și a Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L.Caragiale" (promoţia 1965), clasa profesorului Ion Finteșteanu, asistent Sanda Manu. Actriță la Teatrul Național din Craiova (1965-1969), Teatrul de Stat din Oradea (1971-1972), Teatrul Nottara din București. Profesoară la Facultatea de Teatru din cadrul Universității Hyperion (1992-1995).
read more

Known for:

2010

2006

2003

1983

Festivals / Awards

Filmography

Actriță

2010

Soția vameșului român

2006

2003

1999

1997

1995

1993

1993

Venerica Dulamă

1991

1983

1979

Soția

1979

1978

Marga Abrudan

1977