Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism




Gabriela Nicolaescu


  • Scenograf
  • Born: 21.07.1951 in Oar, județul Satu Mare
Absolventă Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” din București, secția Grafică, în 1976. Debutează ca scenograf de costume cu filmul Duelul, regizat de Sergiu Nicolaescu. Scenograf la Teatrul de Nord din Satu Mare (1991-1993). În 1993, emigrează în SUA, unde realizează costumele la filmul The Taste of Heaven, regizat de Tony Gerber, dar și decorul și costumele pentru 11 piese de teatru reprezentate în perioada 1995-2001 la Common Basis Theatre din New York. Membră a United Scenic Artists din New York, Chicago și Los Angeles, a Uniunii Artiștilor Plastici din București și a Uniunii Cineaștilor din România. read more

Known for:

1993

1989

1987

1984

Festivals / Awards

  • 1989
ACIN (UCIN) François Villon - Poetul vagabond Premiul pentru costume (împreună cu Hortensia Georgescu)

Filmography

Scenograf costume

2008

2007

Abel în pădure / Ábel a rengetegben

1994

1993

1991

1989

1989

1987

împreună cu Hortensia Georgescu

1987

1985

1984

1983

1982

Cucerirea Angliei

costumele militare

1982

1982

1981

Scenograf decoruri

1991