Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism„Alt Love Building”


     Aşa cum toată lumea aştepta şi cum au anunţat producătorii de la Actoriedefilm.ro după succesul de anul trecut, Love Building, debutul în lungmetraj al Iuliei Rugină, are o continuare: Alt Love Building.

Love Building este prima colaborare pentru un lungmetraj dintre scenaristele Iulia Rugină, Oana Răsuceanu, Ana Agopian şi producătorii de la Actoriedefilm.ro - Dragoş Bucur, Alexandru Papadopol, Dorian BoguţăFilmul a avut încasări foarte bune, i-a adus Iuliei Premiul UCIN pentru Debut, iar scenariul a fost cumpărat de o casă de producţie din Olanda. 
Producţie independentă, realizată cu bani puţini şi mult entuziasm, Love Building are ca premiză un examen pentru absolvenţii şcolii Actoriedefilm.ro. Acelaşi lucru se întâmplă şi acum - Alt Love Building îi are în distribuţie pe trainerii şcolii, Dragoş Bucur, Alexandru Papadopol, Dorian Boguţă, şi pe cei 23 de absolvenţi. Noul film continuă povestea taberei în care se repară relaţii de cuplu. A doua ediţie a taberei aduce cupluri noi, în căutarea soluţiilor pentru problemele sentimentale, dar şi o parte dintre cuplurile din Love Building. Unele lucruri s-au schimbat, dar mai sunt multe relaţii în impas. Acţiunea din Alt Love Building se întâmplă la munte, în plină iarnă, cu câteva zile înainte de Revelion. Filmările au avut loc timp de 15 zile, în februarie, la Club Vila Bran. 
     Despre decizia de a regiza o continuare pentru Love Buidling, Iulia spune că a venit ca un lucru firesc. „Felul în care a decurs colaborarea cu întreaga echipă mi-a confirmat bucuria care vine din a face film alături de prieteni. Şi atunci am decis că trebuie să se repete, cu acelaşi mare grup, de acord cu toții "să ne mai dăm o dată". 
Pentru Alt Love Building, Iulia Rugină a colaborat cu directorul de imagine Vivi Drăgan Vasile, cei doi lucrând împreună pentru prima oară la Să Mori de Dragoste Rănită, care a primit Premiul pentru cel mai bun scurtmetraj la Zilele Filmului Românesc de la TIFF 2014. 
Scenariul este din nou scris de Iulia Rugină, Ana Agopian şi Oana Răsuceanu, scenografia şi costumele sunt imaginate tot de Andrada Chiriac, muzica filmului este compusă de Local Heroes, aceiaşi care au asigurat coloana sonoră şi pentru Love Building, iar montajul îi aparţine Letiţiei Ştefănescu, aflată şi ea la cea de-a doua colaborare cu Iulia, după scurt metrajul Să Mori de Dragoste Rănită. 
Alt Love Building este cel de-al doilea lungmetraj independent produs de Actoriedefilm.ro. La fel ca şi pentru Love Building, bugetul filmului a fost consolidat din surse private. Deşi câştigător al concursului de proiecte cinematografice organizat de Centrul Naţional al Cinematografiei, sesiunea 2014, Alt Love Buidling  nu a accesat fondurile respective, filmările fiind deja încheiate la data anunţării rezultatelor. 
Scopul producătorilor, anunţat odată cu lansarea primului Love Buidling, este încurajarea şi promovarea unui tip de cinema autohton, plin de energie, dedicat readucerii publicului din România în sălile de cinema. 
Producătorului Actoriedefilm.ro i s-au alăturat Papaya Advertising, Dakino Production, Chainsaw, Cutare Film, Zbang Film, Fundaţia Arte Vizuale. 
Alt Love Building este acum în post-producţie, iar premiera este programată pentru luna februarie 2015.

Detalii: https://www.facebook.com/love.building.the.movie
 
 


Cuvinte cheie: actoriedefilm.ro, alt love building, iulia rugina, love building, vivi dragan vasile

Opinii: