Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film JournalismÎncep înscrierile la Aristoteles Workshop 2014


     Atelierul de film documentar Aristoteles Workshop (AW), singurul program finanţat de televiziunea ARTE în spaţiul european, anunţă începerea înscrierilor pentru ediţia a IX-a. Anul acesta, workshopul intensiv, produs de Dan Nuţu, are loc în perioada 20 august - 21 septembrie, locaţia fiind aceeaşi, satul Vama din Bucovina, judeţul Suceava. Înscrierile se pot face până pe 30 iunie.
    
      Aristoteles Workshop se adresează tinerilor din Europa Centrală şi de Est, cu experienţă anterioară în regie, imagine, montaj, sunet sau producţie de film şi/sau televiziune, fiind un atelier anual de film documentar, în care profesionişti ai industriei filmului european îndrumă 12 tineri în crearea propriului proiect.
Modulul propus este de maxim 30 de minute de film, dar deschis la elemente de ficţiune. Grupaţi în patru echipe mixte a câte trei participanţi - un regizor, un operator şi un monteur, studenţii au la dispoziţie cinci săptămâni. Evaluarea proiectelor este realizată de un juriu format din profesionişti. În 2013, juriul a fost alcătuit din Véronique Rabuteau (coordonatoarea Programelor de Film Documentar Unité Découverte et Connaissance al televiziunii ARTE France), Emmanuel Chicon (selecţioner al Festivalului Visions du Réel, din Nyon), jurnalistul Nick Roddick (Split Screen, din Marea Britanie) şi regizorul Cristi Puiu.

     Filmele produse de AW au fost selecţionate şi premiate la festivaluri de prestigiu: Cannes, Locarno, Leipzig, Nyon, IDFA Amsterdam, Namur, Montpellier, Sarajevo, Trieste. Documentarul Mohamed Tomescu (2013) a fost selectat în secţiunea Premiers Pas de la Festivalul Internaţional de Film Visions du Réel (25 aprilie - 3 mai), Nyon, Elveţia.
Aristoteles Workshop este susţinut de Canalul ARTE/France, alături de Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN).
Detalii: aworkshop.org/call-for-entries
 
 
 
 
 

Cuvinte cheie: aristoteles workshop, dan nutu, documentar, mohamed tomescu, rafi pitts

Opinii: